Cativa militanti Greenpeace s-au legat cu lanturi de gardul Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de activisti ai organizatiei Greenpeace au blocat ieri, pentru cateva minute, intrarea principala a sediului Guvernului. Protestatarii - romani, unguri, nemti si austrieci - au vrut sa ceara

20 de activisti ai organizatiei Greenpeace au blocat ieri, pentru cateva minute, intrarea principala a sediului Guvernului. Protestatarii - romani, unguri, nemti si austrieci - au vrut sa ceara premierului sa opreasca desfasurarea proiectului de exploatare de la Rosia Montana. N-au apucat. Cativa s-au legat cu lanturi si catuse de gardul Guvernului, socotind ca astfel vor prelungi durata protestului. Cativa jandarmi, buimaci de beleaua care le-a cazut pe cap, au fugit sa caute clesti pentru taierea lanturilor, in timp ce ceilalti au luat restul protestatarilor in brate si i-au mutat ca pe papusi in afara perimetrului pe care il aveau de pazit. N-au mai stat nici macar sa astepte venirea unei dube. Au inghesuit "grinpisii" in metrou. Abia la cateva statii departare de Palatul Victoria au inceput discutiile. Au amendat protestatarii cu cate 5 milioane de lei de caciula pentru tulburarea linistii publice si i-au lasat sa plece de unde venisera. "Nici nu am incercat sa obtinem autorizatie pentru acest protest pentru ca stiam ca oricum n-am fi primit-o", ne-a declarat unul din activistii Greenpeace. In urma cu un an, activistii Greenpeace au protestat la Bucuresti calare pe Arcul de Triumf.
Proiectul Rosia Montana depinde de avizul de mediu
Actualul Executiv nu a incurajat niciodata proiectul de exploatare miniera Rosia Montana, a declarat, ieri, Despina Neagoe, purtatorul de cuvant al institutiei. "Premierul Adrian Nastase si-a exprimat public, in mai multe randuri, preocuparea fata de posibilele efecte negative ale acestui proiect asupra mediului", a precizat Neagoe. Aceasta a amintit ca proiectul nu dispune, deocamdata, de un aviz de mediu pe baza proiectului de evaluare a efectelor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite