Care este delicatesa mai scumpă decât perlele veritabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile tânjesc după colierele de perle abalone fără să ştie că este mai preţioasă mâncarea din scoica-mamă decât însuşi colierul! Un kilogram de carne de scoică abalone costă 400$ (1.200 lei).

Scoica abalone are un gust unic, cu aromă de alună de pădure, şi este cea mai scumpă moluscă din lume.

Se recoltează de pe ţărmurile stâncoase ale oceanelor. Delicatesa comestibilă este mai preţioasă decât perlele scoase din scoicile sidefate care au culori minunate şi găuri pe margini.

În majoritate, cele 90 de specii din specia Haliotis, care înseamnă “ureche de mare”, trăiesc în ape reci, pe stânci. Muşchiul care slujeşte la deplasare, ca un fel de picior, este comestibil.

Bucătarii europeni scot carnea cu totul din cochilie, pe când japonezii o scot pe bucăţele. Experţii în gastronomie spun că a doua variantă favorizează păstrarea gustului delicios. Abalone este una din cele mai scumpe mâncăruri cunoscute de om.

Este totodată una din cele mai rare delicatese din lume. Abalone,  una din cele mai vechi vietăţi de pe pământ, a fost folosită ca hrană, bijuterii şi instrumente de lucru de numeroase vechi civilizaţii.

Citiţi mai multe despre mancarea considerata de lux in China

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite