Caravana diversităţii va ocoli România pentru că nu avem infrastructura potrivită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestările consacrate anului 2007, considerat anul european al egalităţii şanselor pentru toţi, vor debuta la Bucureşti, în luna martie. "Agenţia Naţională pentru Egalitate de

Manifestările consacrate anului 2007, considerat anul european al egalităţii şanselor pentru toţi, vor debuta la Bucureşti, în luna martie.

"Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între femei şi bărbaţi (ANES) va organiza evenimentul de deschidere, la Palatul Cotroceni. Va urma o campanie de informare pentru elevii de liceu, dar şi un concurs de creaţie artistică", ne-a spune Andra Croitoru, consilierul preşedintei ANES. În august, se va sărbători, pe litoral, săptămâna diversităţii. "În fiecare zi din această săptămână vom încerca să doborâm, pe rând, câte un criteriu de discriminare, prin joc şi atmosferă relaxantă. Vom avea un festival al minorităţilor sau competiţii între diferite generaţii", a mai precizat Andra Croitoru.

În cadrul acestor acţiuni, întreaga Europă va fi traversată de o caravană a diversităţii care îi va încuraja pe oameni să renunţe la discriminarea semenilor, indiferent de criteriu: rasă, sex, apartenenţă politică sau orientare sexuală. Caravana va ocoli România deoarece infrastructura existentă nu permite unui tir de 30 de tone, plin cu logistica necesară organizării unor activităţi specifice, să circule pe şoselele din ţara noastră. Bugetul alocat de România acestui eveniment se ridică la 600.000 de euro. Jumătate din această sumă va fi suportată din bugetul UE.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite