Caracalul se intrece cu Nishi-Kokubu pentru al doilea titlu consecutiv in Challenge Day

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"in 26 mai 2004 am demonstrat ca suntem cei mai buni! 15 minute de miscare si orasul nostru va ramane campion! Cu tine, Caracalul va deveni cea mai sportiva localitate din lume in 2005!". Acestea sunt

"in 26 mai 2004 am demonstrat ca suntem cei mai buni! 15 minute de miscare si orasul nostru va ramane campion! Cu tine, Caracalul va deveni cea mai sportiva localitate din lume in 2005!". Acestea sunt numai cateva din sloganurile cu care localnicii sunt mobilizati in ajunul competitiei mondiale Challenge Day. De mai bine de o saptamana, locuitorii orasului se pregatesc pentru aceasta manifestare sportiva, in care vor concura cu cetatenii din regiunea Nishi-Kokubu, din Japonia. Evenimentul va avea loc maine, 25 mai. Anul trecut, Caracalul a fost singura localitate din Romania desemnata sa participe la Challenge Day. Acum, doar Capitala mai participa si ar putea sa puna in umbra eforturile caracalenilor. Primarul orasului, Gheorghe Anghel, ne-a declarat ca locuitorii urbei se antreneaza intens in Sala Polivalenta din oras, pe stadioane si in parcuri, alearga, joaca handbal, volei si baschet, in asteptarea competitiei, pe care nu concep sa o piarda. El a mai spus ca nu a amenajat spatii speciale de cazare pentru musafiri, intrucat "vizitele scurte sunt cele mai placute". Primarul spera ca, datorita acestei ocazii, orasul va fi mult mai cunoscut in intreaga lume.

Viceprimarul vrea sa transforme urbea intr-un Las Vegas oltenesc
Sufletul actiunii este insa viceprimarul Marian Magnea, care crede ca, in urma castigarii competitiei, Caracalul isi va recapata, pe buna dreptate, titlul de "oras al minunilor". El ne-a marturisit ca are si cateva proiecte care "vor inalta" orasul intre localitatile de frunte ale tarii. Fata de regiunea japoneza Nishi-Kokubu, care are o populatie de 15.857 locuitori, Caracalul are peste 35.000. "Si unde mai pui ca sunt olteni", adauga mandru vicele. Anul trecut, municipiul Caracal a castigat detasat competitia cu localitatea Muang-Loei din Thailanda. Challenge Day stabileste care este cea mai sportiva localitate din lume, intr-un an. Asta inseamna practicarea neintrerupta, timp de 15 minute, a unui sport, de catre fiecare concurent, in intervalul orar 9:00-21:00. Participantii vor primi taloane care, la final, vor fi numarate, pentru a stabili localitatea castigatoare. Primarul ne-a mai spus ca oamenii vor purta tricouri inscriptionate cu numele manifestarii, se vor instala bannere stradale si vor fi afisate postere care sa cheme caracalenii la lupta. Fiecare sportiv va primi o diploma de participare la Challenge Day. "Vrem sa transformam orasul nostru intr-un veritabil Las Vegas oltenesc!", a mai adaugat viceprimarul Marian Magnea. Dupa ora 21.00, Primaria Caracal va organiza un spectacol, la care vor fi invitate formatii de muzica dance, printre care Akcent si Rosu si Alb. Sarbatoarea se va incheia cu un foc de artificii.

Capitala ataca, in acest an, cu militari, sportivi si elevi
Elevi, sportivi si militari din Bucuresti vor fi angrenati miercuri, 25 mai, in cel mai important eveniment mondial al sportului pentru toti, Challenge Day. Bucurestiul "se lupta" cu Macau (China). Evenimentul va fi deschis la ora 9 in Piata Charles de Gaulle, si inchis in aceeasi locatie la ora 21, in cadrul unui spectacol Challenge Day Show. Vor fi organizate astfel de actiuni in aproximativ 200 de puncte pregatite in acest scop. Participantii trebuie sa faca efort fizic, fara intrerupere, timp de 15 minute.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite