Cadouri pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii au două târguri de Crăciun de unde pot cumpăra cadouri pentru cei dragi. Mai mulţi ploieşteni s-au dus azi-dimineaţă de la prima oră la târgurile de cadouri organizate la Sala „Leonard Doroftei” şi Galeriile de Artă din Ploieşti.

Cine a lăsat pentru ultimul moment cumpărarea cadourilor pentru prieteni şi familie trebuie să ştie că târgul „Ploieşti Christmas Expo” se închide mâine. Astăzi mai aveţi timp să faceţi cumpărături la acest târg până la ora 19, iar mâine expoziţia este deschisă între orele 11 şi 17.

La „Ploieşti Christmas Expo” sunt prezenţi comercianţi atât din ţară, cât şi din străinătate. „Sunt vânzători veniţi din Ungaria, dar şi din Bucureşti, Satu-Mare şi Bistriţa. Produsele sunt foarte variate, de la îmbrăcăminte şi încălţăminte până la dulciuri”, ne-a declarat organizatorul evenimentului, Nicoleta Albert, executive manager al companiei Royal Expo.
Dulciuri ungureşti şi lumânări plutitoare

Cele mai căutate produse la „Ploieşti Christmas Expo” sunt cariocile magice, care costă 35 de lei/bucata, creioanele care se pot înnoda, la preţul de 3 lei/bucata, şi lumânările plutitoare, care ard pe deasupra apei, care costă 30 lei/bucata.
La mare căutare, mai ales printre cei mici, sunt dulciurile ungureşti, bulgări cu seminţe, fructe confiate, ciocolată albă şi neagră cu fructe uscate, turtă dulce, caramele, jeleuri şi multe alte bunătăţi. Preţul acestor produse este de 8o de lei/kg, indiferenet de sortiment.

La târg pot fi găsite cadouri pentru toate buzunarele. Cine doreşte să facă un dar special poate alege, de exemplu, din nenumăratele modele de haine de blană şi cojoace, care pot costa până la 3.500 de lei.

Cadouri de artizanat

O expoziţie cu vânzare de obiecte artizanale este deschisă special de Sărbători la Galeria de Artă din Ploieşti. Dacă mâine târgul este închis, luni şi marţi vizitatorii şi cumpărătorii sunt aşteptaţi între orele 10 şi 18. Majoritatea obiectele expuse spre vânzare la Galerie sunt lucrate manual de către artiştii care sunt înscrişi în Uniunea Artiştilor Plastici filiala Prahova şi sunt unicate. „Avem şi articole ale unor artişti din ţară, pe care le-au trimis special pentru acest târg de Crăciun. Am remarcat că oamenii caută din ce în ce mai mult cadouri speciale, unicat, iar de Sărbători cel mai bine se vând icoanele”, ne-a explicat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Prahova, Valter Paraschivescu.

Şaluri împletite şi felicitări lucrate manual

De la Galeria de Artă pot fi cumpărate toate tipurile de cadouri de artizanat, de la goblenuri în miniatură, la şaluri împletite, lucrate din fibre naturale prin tehnica de împânzire, la felinare şi alte obiecte decorative. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, o felicitare de Sărbători lucrată manual costă 7,5 lei, iar un cadou mai special, o icoană pictată pe lemn costă până la 1.900 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite