Sarah Brown, prima soţie a unui premier britanic care participă la paradele homosexualilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marşul anual al homosexualilor din Londra, organizat sâmbătă, 4 iulie, a avut un participant de seamă. Este vorba despre Sarah Brown, soţia premierului Gordon Brown.

Sarah Brown s-a alăturat ieri, 4 iulie, paradei Pride London şi a defilat în primele rânduri ale cortegiului pe strada Oxford, îmbrăcată în negru complet şi purtând accesorii colorate la gât.

Reprezentanţii comunităţii homosexuale văd în soţia premierului un sprijin şi au rugat-o public, prin vocea lui Peter Tatchell, unul dintre purtătorii de cuvânt ai acestor organizaţii, să îi ajute să în problema legalizării casătoriei între homosexuali. Premierul Brown le-a transmis acestora că prin parteneriatele civile s-a făcut un pas major către egalitate.

Este pentru prima istorie în istoria Marii Britanii, când o soţie de premier participă la asftel de parade.

New York ar putea fi următorul oraş în care vor fi legalizate căsătoriile între homosexuali

În România, marşul anual al homosexualilor are loc în luna mai şi nu este lipsit de incidente neplăcute. În New York, Senatul este aproape de a aproba căsătoriile între homosexuali, în urma unei decizii luate în luna mai a acestui an, de către deputaţi. Legea a fost adoptată cu 89 de voturi pentru şi 52 împotrivă, pe baza unui proiect prezentat la jumătatea lunii aprilie de către guvernatorul democrat David Paterson. Experţii spun că dintre cele 32 de voturi necesare în Senat, numai 20 sunt sigure, deoarece o parte dintre cei 32 de democraţi se opun proiectului şi alţii ezită, iar republicanii vor vota aproape sigur împotrivă.

Cinci state americane au legalizat până în prezent căsătoriile între persoane de acelaşi sex:  Connecticut, Massachusetts, Vermont. Iowa şi California.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite