Bonele de vacanţă costă 400 de lei pe săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt preferate educatoarele trecute de 35 de ani, vesele, cu experienţă în creşterea şi educarea copiilor Dădacele au devenit o necesitate nu numai atunci când părinţii sunt la serviciu,

Sunt preferate educatoarele trecute de 35 de ani, vesele, cu experienţă în creşterea şi educarea copiilor

Dădacele au devenit o necesitate nu numai atunci când părinţii sunt la serviciu, ci şi când aceştia pleacă în vacanţă.

Astfel, dacă vor să beneficieze de serviciile unei bone specializate şi în perioada concediului, o pot face contra unor sume care variază între 300 şi 400 de lei pe săptămână. Cele mai căutate sunt educatoarele cu experienţă pentru care părinţii trebuie să-şi asume şi cheltuielile aferente perioadei de vacanţă.

Dorim bonă veselă, cu experienţă în creşterea şi educarea copiilor şi cunoştinţe de nutriţie, care să ne însoţească pe perioada vacanţei în ţară sau străinătate. Aşa sună un anunţ obişnuit pentru "închirierea" unei dădace în timpul concediului.

Antoneta State, managerul unei firme de babysitting, spune că persoanele cele mai căutate sunt educatoarele trecute de 35 de ani, cu firi vesele şi care ştiu să se descurce cu cei mici. Pentru un astfel de serviciu specializat, o educatoare poate primi între 310 şi 465 de lei pentru o săptămână de vacanţă.

În plus, părinţii trebuie să achite şi costurile aferente vacanţei dădacei. Bona, căutată încă înainte de a se naşte copilul Pentru a fi sigure că beneficiază de ajutor specializat, cele mai multe mămici încep să caute dădaca potrivită cu mult înainte de naşterea copilului.

Bonele-asistente medicale care nu mai lucrează în sistem sunt la mare căutare pentru copiii de vârstă mică. În vogă sunt şi bonele interne care locuiesc împreună cu familia copilului. Părinţii cu odrasle mai mari caută învăţătoare sau educatoare care să preia copiii de la şcoală, să-i supravegheze şi să-i ajute la teme. În funcţie de timpul petrecut cu copilul creşte sau nu şi tariful pentru un astfel de serviciu.

Astfel, la firma "Antonette", pentru opt ore de babysitting, părinţii plătesc 800 de lei, iar bonele interne, care locuiesc cu familia copilului, primesc 1.500 de lei. Nici la agenţia "Blu Servicii" preţurile nu sunt cu mult diferite. Pentru opt ore de menaj şi îngrijirea copilului, bona primeşte 800 de lei, pentru patru ore salariul ajunge la 400 de lei, iar pentru şase ore la 600 de lei.

Pentru serviciile oferite de bona internă, salariul acesteia atinge 1.000 de lei. Costul unei dădace ocazionale la agenţia "Mammy Care" ajunge la 500 de lei pentru patru ore, iar pentru cele care lucrează între 8 şi 10 ore, 800 de lei.

Cum alegem bona perfectă Este important să observaţi dacă bona pe care aţi angajat-o nu se sfieşte să recunoască faptul că, în timp ce nu era atentă, micuţul a făcut vreo năzbâtie şi dacă vă povesteşte zilnic activităţile copilului.

Dacă se întâmplă ca micuţul să întrebe de "neni" şi este nerăbdător să afle când va veni din nou sau observaţi că este fericit şi bine îngrijit, atunci puteţi considera că a-ţi făcut o alegere perfectă. Sunt însă şi semne care, dacă apar, trebuie să luaţi măsuri.

Copilul nu e fericit când o vede sau devine agitat şi nervos,  începe să înjure sau să folosească cuvinte nepotrivite vârstei lui, sau acesta suferă diferite accidente care ar fi putut fi evitate. Acestea sunt câteva dintre motivele care ar trebui să pună părinţii pe gânduri cu privire la persoana care este angajată să se ocupe de îngrijirea şi educaţia micuţului lor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite