"Bon Jovi vroia să mai cânte o oră. I-am spus managerului său că eu nu am nimic împotrivă, dacă plăteşte el amenda"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Marcel Avram, Valentuin Stoian, a acceptat să dezvăluie, pentru spunesitu.ro, culisele marilor concerte la organizarea cărora a luat parte.

O poveste care începe cu Bon Jovi şi se întoarce în timp la Rock in the City, Steve Vai, Guns’n’Roses, AC/DC, Eric Clapton. Valentin Stoian, veteran al show-business-ului românesc, este un absolvent de Conservator, care a renunţat la profesorat şi la Timişoara, în faţa unei oferte de nerefuzat venită de la Bucureşti: aceea de a-i acompania, împreună cu formaţia sa, pe cei mai mari cântăreţi de muzică pop din România anilor 70 şi 80. A cântat rock în formaţiile Roşu şi Negru şi Krypton dar, la 50 de ani a hotărât că este “prea bătrân să mai urce pe scenă”.

Să vorbim, mai întâi, despre Bon Jovi, concertul anului 2011 în România, organizat de Marcel Avram, East European Entertainment şi D&D East Entertainment. Care sunt culisele lui?

Marcel Avram s-a hotărât să aducă Bon Jovi la Bucureşti în noiembrie 2010. Din martie, s-a trecut la parcurgerea acelor etape absolut obligatorii, pentru un concert de acest tip. Pentru concertele open air, volumul de muncă este mult mai mare şi mult mai greu controlabil, decât pentru un concert într-o sală de sport, indiferent câte locuri are ea. În cazul lui Bon Jovi vorbim, practic, de cinci hectare de caldarâm, pe care le parcurgi de-ţi ies ochii din cap, de dimineaţa până seara, multe zile la rând. Până să ajungi la culise, există nişte etape pe care nu poţi să le sari. Mai întâi, e nevoie de un protocol cu Primăria Capitalei, singura în măsură să aprobe un concert în aer liber. Până obţii această aprobare, durează două săptămâni. Se întruneşte o comisie care reuneşte reprezentanţi ai Administraţiei Străzilor, Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Rutiere, etc. Comisia analizează un dosar amănunţit, pe care organizatorul este obligat să îl prezinte, şi dă verdictul. Apoi, urmează o serie de autorizaţii separate de la Poliţie, Jandarmerie, Pompieri, Salvare şi constituirea unui comandament. Sună milităros, dar chiar aşa stau lucrurile. Pentru concertul Bon Jovi, comandamentul a fost condus de general.

Click aici pentru a citi interviul integral cu Valentin Stoian

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite