Bolnavă doar în zilele lucrătoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul şcolar general din judeţul Mehedinţi n-a mai venit la serviciu din luna aprilie. Inspectorul şcolar general pe judeţul Mehedinţi primeşte concedii medicale doar în zilele

Inspectorul şcolar general din judeţul Mehedinţi n-a mai venit la serviciu din luna aprilie.

Inspectorul şcolar general pe judeţul Mehedinţi primeşte concedii medicale doar în zilele lucrătoare ale săptămânii, weekendurile fiind exceptate din certificatele eliberate de medicul de familie. Atât în momentul de faţă, cât şi în ultimele două luni, concediile sale medicale au continuat. În tot acest timp, autorităţile mehedinţene nu au reuşit să cheltuiască niciun ban cu reabilitarea şcolilor din judeţ, deşi le-au fost puse la dispoziţie nu mai puţin de 19 milioane de lei pentru cele 47 de unităţi de învăţământ aflate pe lista de investiţii şi modernizări.

23-30.04.2007, 01-18.05. 2007, 19.05-25.05.2007, 04.06-08.06.2007. Aceste numere nu reprezintă vreun cod educaţional, ci doar câteva dintre intervalele de concediu medical acordate inspectorului şcolar general pe judeţ, Doiniţa Mariana Chircu. Ele au fost eliberate cu o generozitate de-a dreptul suspectă de către medicul de familie al inspectoarei, Aurel Bengulescu. Lipsa de interes în reabilitarea şcolilor mehedinţene este pusă de oficialităţile locale şi pe seama îmbolnăvirilor suspecte ale oficialului cu rangul cel mai înalt în învăţământul judeţean, Mehedinţiul fiind pe ultimul loc în ce priveşte cheltuirea fondurilor destinate reparaţiei unităţilor de învăţământ.


"Ştiu ce scrie în Codul muncii!" Contactată, inspectorul şcolar general nu a dorit să comenteze modul în care i-au fost acordate concediile medicale. "Sunt într-adevăr o persoană foarte bolnavă şi am avut mai multe internări şi la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Medicii trebuie întrebaţi despre starea mea de sănătate", ne-a precizat, telefonic, Doiniţa Mariana Chircu. Ea a mai adăugat că: "Ştiu ce scrie în Codul muncii!". Actul legislativ menţionat mai prevede că singura situaţie în care o persoană nu poate fi demisă din funcţie este cea în care se află în concediu medical...În ce priveşte starea actuală a şcolilor din judeţ, Doiniţa Chircu îl vede ca singur vinovat pe actualul inspector şcolar interimar, Antonică Mateescu, şi pe primarii care n-au ştiut să ceară bani de reabilitare. Oficialităţile judeţene au o altă părere Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Constantin Sârbulescu, a declarat că unităţile şcolare aflate pe lista de investiţii şi modernizări "nu pot fi finalizate din cauza unor firme-fantomă sprijinite de anumite grupuri de interese care urmăresc să pună mâna pe banul public. Inspectorul şcolar general, Doina Chircu, care este şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat, a condus din umbră această activitate de atribuire a anumitor firme a lucrărilor ce trebuie făcute în şcoli", a precizat el.

O "maladie" anchetată intens

Autoritatea de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi s-a sesizat încă de luna trecută în ce priveşte seria acestor certificate de concediu medical, dar până în prezent nu au putut fi făcute verificări din cauză că medicul primar dr. Aurel Bengulescu, cel care le-a eliberat, s-a aflat în concediu de odihnă în toată luna august. "Cazul este în cercetarea Autorităţii de Sănătate Publică din judeţ. Este necesară o comisie de specialişti pentru verificarea modului în care au fost acordate aceste concedii medicale succesive", ne-a precizat directorul executiv al ASP Mehedinţi, dr. Stela Firu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite