Bijuterie dentară cu cristale - 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o durată de "viaţă" între o lună şi un an, podoabele pot fi aplicate în cabinetul dentar sau la domiciliu Diamantele, cristalele Swarovski şi bijuterile din aur cu pietre preţioase

Cu o durată de "viaţă" între o lună şi un an, podoabele pot fi aplicate în cabinetul dentar sau la domiciliu

Diamantele, cristalele Swarovski şi bijuterile din aur cu pietre preţioase reprezintă ultima tendinţă în materie de cosmetică dentară. Bijuteriile, sub formă de lacrimă, inimioară, lună sau steluţă, pot rămâne aplicate între 30 de zile şi un an, în funcţie de adezivul folosit, dar şi de procedura de lipire. Preţurile unei podoabe dentare variază între 60 şi 100 de lei, la care se adaugă manopera medicului dentist, în jur de 50 de lei, în cazul în care nu ni le lipim singuri.

Bijuteriile dentare sunt la mare căutare în rândul adolescenţilor, dar şi al persoanelor trecute de a doua tinereţe, ne-a spus Emil Haiaş, reprezentantul firmei orădene Tramzimpex SRL, distribuitoare de bijuterii medicale.

Potrivit acestuia, clientela creşte pe zi ce trece, la modă fiind cristalele Swarovski, de culoare albă sau în nuanţe de curcubeu, şi bijuteriile din aur alb sau galben, sub formă de lacrimă, steluţă sau inimioară. Ele pot fi aplicate în cinci minute, într-un cabinet stomatologic sau în zece minute, la domiciliu. "Noi le oferim clienţilor două seturi profesionale, care conţin, pe lângă cristale, bijuterii, şi ustensile necesare aplicării, şi un DVD cu sfaturi utile în acest sens. Ele costă între 750 şi 1.350 de lei. Un alt set este cel pentru acasă, care costă 40 de lei", potrivit lui Emil Haiaş.

Atenţie la falsuri!

"Bijuteriile dentare se aplică, de obicei, pe incisivul lateral superior sau caninul superior, prin tehnică adezivă. Bijuteria bine fixată nu afectează integritatea dintelui şi poate rezista chiar şi un an de zile. Procedura de aplicare este nedureroasă, iar în cazul în care vă plictisiţi de model, îl puteţi îndepărta la fel de uşor cum l-aţi aplicat, fără efecte secundare asupra danturii", ne-a spus dr. Cosmin Totan, medic dentist.

Acesta ne recomandă să avem o igienă corespunzătoare în zona respectivă, pentru a preveni apariţia plăcii bacteriene, cu consecinţe asupra sănătăţii danturii, dar şi a stabilităţii bijuteriei, care riscă să se desprindă premature. Medicii dentişti recomandă, totodată, şi evitarea stresului masticator în zona respectivă. Deoarece cristalele dentare pot fi uşor de falsificat sau "confundate" cu cele folosite pentru unghii, Emil Haiaş ne sfătuieşte ca atunci când le achiziţionăm să solicităm şi un certificat de garanţie la ele. Bijuteriile dentare pot fi comandate direct în cabinetul medicului dentist sau on-line.

Cum să aplicaţi bijuteriile

1. Periaţi-vă dantura.

2. Alegeţi dintele pe care vreţi să-l "împodobiţi", dar şi locul amplasării bijuteriei.

3. Aveţi grijă ca dinţii să nu se suprapună şi să strice aspectul bijuteriei.

4. Curăţaţi cu dezinfectant special, timp de zece secunde, toată suprafaţa dintelui, inclusiv zona în care acesta se intersectează cu gingia, apoi spălaţi şi uscaţi zona.

5. Aplicaţi gelul demineralizant pe suprafaţa dintelui, după care aplicaţi şi adezivul.

6. Aplicaţi adeziv şi pe bijuterie, după care o lipiţi, apoi aplicaţi încă un strat subţire de adeziv în jurul modelului ales pentru a netezi suprafaţa dintelui.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite