Baza de date a Inspectoratului Şcolar Dolj, dispărută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fişierele din baza de date a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au dispărut acum câteva zile, însă Poliţia nu a fost anunţată. Documentele conţineau situaţii şcolare şi date statistice referitoare la unităţile de învăţământ doljene. Şefa ISJ, Lelioara Nicola, îi acuză pe inspectorii de specialitate, demişi în urmă cu câteva zile, că au şters date importante din calculatoarele instituţiei.

„Sunt două posibilităţi: ori noii inspectori nu au avut ce să găsească pentru că cei vechi nu şi-au făcut treaba, ori au plecat acasă cu acele date”, a spus Nicola. Ea nu a reuşit să explice de ce nu a sesizat Poliţia în acest caz. De cealaltă parte, fosta şefă a Inspectoratului, Diana Buşoi, în prezent directoare a Direcţiei Judeţene de Sport,a declarat că fişierele sunt stocate într-o bază de date aflată la informaticienii instituţiei.

„După ce demersul prin care au fost demişi inspectorii de specialitate a fost ilegal, încearcă acum să-i mânjească de noroi pentru a acoperi de fapt incompetenţa celor care au venit la ISJ”, a spus Buşoi. Dorel Popa, informaticianul instituţiei, spune că documentele ar trebui oricum să existe pe hârtie: „Fişierele într-adevăr au dispărut şi nu mi se pare un gest frumos, cu atât mai mult cu cât 90% dintre ei nici nu le deschideau. Nu e vorba însă de o bază de date, ci despre suportul rapoartelor cerute de şefii direcţi. La câteva calculatoare s-au recuperat deja datele, dar cu pierderi”.

Potrivit legii, modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani. Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite