Bacul la mate, un hop greu de trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care urmează să susţină examenul de bacalaureat spun că gradul de dificultate al subiectelor la matematică rămâne unul ridicat. În plus, variantele finale ale subiectelor au fost

Elevii care urmează să susţină examenul de bacalaureat spun că gradul de dificultate al subiectelor la matematică rămâne unul ridicat. În plus, variantele finale ale subiectelor au fost afişate târziu, comparativ cu anul trecut.

Variantele finale ale subiectelor la matematică, afişate vineri, 11 aprilie, pe site-ul Ministerului Edu­ca­ţiei, sunt mai uşoare, dar nu cu mult faţă de cele iniţiale. “Ca să obţin nota nouă sau zece, cred că ar trebui să mă ocup numai de matematică”, ne-a spus Dragoş R., elev la pro­filul real al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Bucureşti. George P., elev la Liceul Economic din Călăraşi, crede că la matematică ,,nu se ia uşor nota 5. Unii dintre colegii mei au început deja să-şi facă griji.

Din câte am văzut, există şi câteva subiecte pe care nu le pot rezolva, pentru că nu s-a predat aşa ceva. E vorba despre unele integrale din partea a III-a. Sper să iau măcar 7”, a spus George. 

Simplificarea subiectelor nu garantează nota de trecere


Daniel Văcaru, profe­sor de matematică la Colegiul “Zinca Golescu” din Piteşti, ne-a spus că mo­dificările în ceea ce pri­veşte subiectele la mate­matică nu sunt majore, dar că se poate obţine o notă decentă dacă elevul se pregăteşte temeinic.

Florentin Vişescu, profesor de matematică la C.N. “Mihai Eminescu” din Capitală, e de părere că modificările subiectelor la matematică nu îi ajută foarte mult pe cei care sperau la nota minimă.

Subiectele de la bacalaureat au fost supuse dezbaterii publice în perioada 1-31 martie. Cele de matematică au stârnit nemulţumirile profesorilor, elevilor, dar şi ale părinţilor, fiind considerate prea grele.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite