Autoritatile, silite sa gaseasca solutii pentru ingrijirea varstnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In Romania, in 25 de ani, 30% din populatia tarii va avea peste 65 de ani, iar procentul va ajunge in anul 2050 la aproape 50%, a anuntat Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii, in

In Romania, in 25 de ani, 30% din populatia tarii va avea peste 65 de ani, iar procentul va ajunge in anul 2050 la aproape 50%, a anuntat Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii, in cadrul dezbaterilor privind strategia sistemului de asistenta sociala pe urmatorii trei ani.
Oficialii recunosc ca sunt ingrijorati de aceste cifre, care, practic, ii forteaza sa ia masuri pentru ajutorarea persoanelor varstnice. In Romania functioneaza 19 camine pentru batrani, cu o capacitate de 2.121 paturi, in coordonarea Ministerului Muncii. Alte 84 de centre de ingrijire si asistenta pentru adultii cu handicap, cu peste 10.000 de paturi, sunt "sub umbre-la" Autoritatii pentru Persoane cu Handicap (ANPH). Un numar de 17 camine pentru batrani si centre de zi - toate avand 776 de lo-curi - sunt sustinute financiar de organizatiile nonguvernamentale, in timp ce 39 de servicii la domiciliu sunt subventionate de la bugetul de stat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite