Apartamentele noi vor avea, din acest an, certificate de performanţă energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile noi vor avea obligatoriu, începând cu 2007, certificate energetice. Acestea vor oferi date despre starea clădirii din punct de vedere termic şi despre gradul de utilizare a

Clădirile noi vor avea obligatoriu, începând cu 2007, certificate energetice. Acestea vor oferi date despre starea clădirii din punct de vedere termic şi despre gradul de utilizare a căldurii, au declarat ieri reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

Certificatul de performanţă energetică va avea o valabilitate de 10 ani de la data emiterii şi va fi eliberat pentru apartamentele din clădirile de locuit, dar şi pentru clădiri de birouri, şcoli, grădiniţe, spitale, hoteluri care se construiesc, sunt vândute sau
închiriate.

Pentru clădirile monumente istorice, lăcaşuri de cult, clădiri provizorii sau care necesită un consum redus de energie, aceste certificate nu vor fi obligatorii.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, certificarea energetică a imobilelor noi se va face la sfârşitul lucrărilor, astfel încât, în momentul recepţiei locuinţelor, noii proprietari să primeasă documentele.

De asemenea, începând cu 2010, proprietarii nu vor mai putea vinde sau închiria locuinţele dacă acestea nu au certificate energetice. Totodată, în funcţie de eficienţa energetică, în utilizarea căldurii pentru încălzirea clădirii vor fi stabilite şi preţurile de vânzare a locuinţelor. Documentele vor fi eliberate de auditorii energetici de clădiri, atestaţi la cererea proprietarilor sau a firmelor care construiesc imobilele.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite