Anchetă pentru competenţele lingvistice ale elevilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană va lansa din 2009 o anchetă pentru a măsura competenţele lingvistice ale elevilor în statele membre ale Uniunii Europene. Site-ul Comisiei Europene arată că ancheta

Comisia Europeană va lansa din 2009 o anchetă pentru a măsura competenţele lingvistice ale elevilor în statele membre ale Uniunii Europene. Site-ul Comisiei Europene arată că ancheta privind primele două limbi străine a fost plănuită în urma unei cooperări între serviciile Comisiei şi cele ale guvernelor.

Ea va fi folosită în majoritatea statelor membre pentru a măsura competenţa lingvistică a elevilor ajunşi la sfârşitul şcolarizării obligatorii. O primă serie de probe ar trebui să aibă loc la începutul lui 2009. Probele se vor axa pe citit, pe înţelegerea orală şi pe capacităţile de redactare în primele cinci limbi din Uniunea Europeană (engleza, franceza, germana, spaniola şi italiana). De asemenea, ancheta va furniza date privind competenţele lingvistice ale tinerilor de 14-16 ani din Uniune pe repartiţia geografică. "Indicatorul de competenţe lingvistice nu este destinat să stabilească un clasament naţional. El va servi drept un recensământ al bunelor practici în achiziţionarea cunoştinţelor lingvistice, obiectivul fiind de a favoriza schimbul între statele membre", a spus comisarul pentru educaţie, Jan Figel. Prin indicatorul european de competenţe lingvistice, oficialii europeni vor avea mai multe date despre accesul cetăţenilor Uniunii la multilingvism şi la studiul din copilărie a cel puţin două limbi străine. Consiliul ar trebui să adopte acest proiect de anchetă pe 25 mai 2007.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite