Anchetă la Centrul de Plasament Codlea, unde doi minori au devenit părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) va declanşa, luni, o anchetă administrativă la Centrul de Plasament din Codlea, unde o minoră de 13 ani a născut în

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) va declanşa, luni, o anchetă administrativă la Centrul de Plasament din Codlea, unde o minoră de 13 ani a născut în urmă cu două săptămâni, după ce a avut o relaţie sexuală cu un coleg.

Secretarul de stat ANPDC, Bogdan Panait (foto), ne-a declarat, ieri, că autorităţile locale competente au dat dovadă de superficialitate în acest caz. "În fiecare centru ar trebui să existe un program care să respecte nevoile copiilor. Nu mi se pare normal să declari că adolescenţii nu pot fi supravegheaţi în fiecare moment", a spus Panait. Acesta a adăugat că, personalul responsabil de situaţie ar putea fi sancţionat, potrivit prevederilor din Codul Muncii.

Mama fetei, plecată în Italia

Adolescenta care a devenit mamă a ajuns în centrul de plasament după ce mama sa a plecat în Italia. Deşi minora ar fi putut fi preluată de bunica sa, acest lucru nu s-a întâmplat. Bogdan Panait a declarat, ieri, că inspectorii vor căuta motivele pentru care fata nu a fost lăsată în grija bunicii. "De ce abia acum se pune problema să fie dată în custodia bunicii?", se întreabă secretarul de stat, adăugând că autorităţile vor trebui să facă tot ce se poate pentru ca nou-născutul să rămână alături de mama sa.

Personalul de la Direcţia locală de Protecţia Copilului spune că relaţia dintre cei doi nu a putut fi împiedicată. "Era o situaţie inevitabilă. Noi încercăm permanent să evităm situaţii similare. Procedural, nu putem să acţionăm în niciun fel pentru a elimina orice posibilitate a petrecerii unui astfel de eveniment", a afirmat Liana Branişte, directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului Codlea. Tribunalul din Codlea a stabilit că băiatul nu poate fi tras la răspundere deoarece nu are discernământ.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite