Alocaţiile pentru copii cresc cu şapte lei de la 1 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii vor primi din luna ianuarie o alocaţie mărită cu şapte lei, de la 25 cât este în prezent la 32 de lei. Acest drept urmează să fie plătit până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Copiii vor primi din luna ianuarie o alocaţie mărită cu şapte lei, de la 25 cât este în prezent la 32 de lei. Acest drept urmează să fie plătit până la împlinirea vârstei de 18 ani. În acest moment, alocaţia copiilor este plătită de Ministerul Educaţiei şi după împlinirea vârstei de 18 ani, până la finalizarea cursurilor. Instituţia care va plăti pe viitor aceşti bani va fi Ministerul Muncii, prin Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale.

Peste 4 milioane de beneficiari

Ordonanţa ce prevede aceste schimbări a fost adoptată de guvern în luna septembrie. Premierul Călin Popescu Tăriceanu declara, la acea dată, că suma necesară plăţii alocaţiilor va fi de peste 1,76 milioane de lei, iar de acest drept vor beneficia aproximativ 4,5 milioane de copii. Premierul Tăriceanu i-a cerut ministrului muncii, Paul Păcuraru, să analizeze posibilitatea modificării legislaţiei, începând cu 2008, astfel încât alocaţia de stat pentru copii să se acorde diferenţiat, în funcţie de veniturile familiei.

În consecinţă, copiii care provin din familii cu venituri mici ar fi trebuit să primească o anumită sumă, iar în cazul în care există un nivel ridicat de venituri în familie să se ajungă chiar la anularea acordării alocaţiei. Câteva zile mai târziu, ministrul Păcuraru spunea că alocaţia de stat pentru copii este un drept universal şi va fi acordată tuturor copiilor, indiferent de veniturile familiei, iar cei nevoiaşi ar trebui să primească un ajutor diferenţiat în funcţie de veniturile obţinute.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite