All-inclusive românesc, cu şezlongul plătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varianta hotelierilor autohtoni la pachetele turistice complete se limitează, de regulă, la cazare, masă şi acces liber doar la piscină Din această săptămână, şi românii pot opta

Varianta hotelierilor autohtoni la pachetele turistice complete se limitează, de regulă, la cazare, masă şi acces liber doar la piscină

Din această săptămână, şi românii pot opta pentru pachetele pe sistem all-inclusive. Multe dintre serviciile cu care sunt obişnuiţi românii, nu sunt însă incluse în preţ.

În plin sezon, o mână de hotelieri de pe litoral au relansat concurenţa cu vecinii din Bulgaria, prin oferirea de pachete all-inclusive celor care doresc să petreacă o săptămână la mare. Pentru început, doar şapte hoteluri au această ofertă.

Plaja se plăteşte separat

În Mamaia, de pildă, sunt doar trei unităţi care oferă vacanţe all-inclusive: hotelurile Modern, Perla şi Majestic. La Modern, o unitate de patru stele, pentru 1.526 de lei de persoană, în vârf de sezon, oferta cuprinde: cazare în cameră dublă, trei mese pe zi în regim de bufet suedez, cu băutură locală inclusă, acces liber la piscina hotelului, unde se serveşte ceai, cafea, răcoritoare şi bere. Dacă vrei o altă băutură la piscină trebuie însă să scoţi bani din buzunar.

Hotelul nu are plajă proprie, iar turiştii care vor să stea pe nisip la soare mai scot cel puţin 20 de lei fiecare pentru şezlong şi umbrelă. Unitatea nu are nici terenuri de sport, nici alte facilităţi speciale.

În centrul staţiunii, Majestic, un hotel de trei stele care a aderat la acelaşi sistem, oferă, pe lângă pachetul obişnuit, acces la jacuzzi, sală de fitness, saună şi parc de joacă pentru copii. Seara, pe terasa hotelului au loc spectacole de muzică şi divertisment.

Turiştii, neîncrezători

Românii nu sunt convinşi de succesul ofertelor. "Închipuiţi-vă că vin o sută de turişti odată la masă, hămesiţi după o zi de plajă şi dau iama în mâncare şi băutură. Degeaba plăteşti 400 de euro pe sejur că rişti să rămâi cu burta goală", a zis un turist din Mamaia.

Pachetul de servicii diferă de la o ţară la alta

Cristian Bărhălescu, directorul unei agenţii de turism din Constanţa, spune că, teoretic: "all-inclusive se referă doar la pachetul de cazare şi masă în orice parte a globului". La bulgari, de pildă, sistemul este similar cu ce există şi la noi: cazare şi trei mese pe zi, acces la piscină şi băutură gratis.

În Turcia, nu este neapărată nevoie să cumperi un pachet all-inclusive pentru a avea acces la alte falicităţi puse la dispoziţie de hotel.

Poţi opta pentru un pachet cazare şi mic dejun sau demipensiune la un hotel care pune la dispoziţia tuturor clienţilor săi terenurile de tenis, de golf sau de baschet, parcuri acvatice sau zboruri cu parapanta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite