Albul nu e pentru toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparent, este nonculoarea cel mai uşor de asortat. În realitate, este printre cele mai des întâlnite gafe în materie de modă. „Albul îngraşă şi negrul slăbeşte“ este una dintre primele lecţii învăţate. Esenţialul l-am prins, dar am înţeles şi mecanismul?

Chiar dacă nu eşti adepta raţionamentului potrivit căruia există tipuri de haine pentru vârste diferite, trebuie să ştii că există haine care nu fac bine, aşa cum ar trebui. Piesele albe, deşi cel mai des întâlnite pe stradă şi în viaţa noastră, sunt deseori asortate greşit.

În realitate, albul este extrem de pretenţios şi nu pică bine pe orice material folosit, contrar credinţei populare. Dacă ai să urmăreşti cu atenţie colecţii ale unor designeri celebri, ai să observi imediat că albul este folosit rar şi în ţinute extrem de bine gândite.
 
Ce să porţi

Poţi apela la accesorii, dacă ştii în sinea ta că albul nu te avantajează de nicio culoare. O geantă sau un ceas îţi mai poate domoli din pofta de alb. De asemenea, bluzele din dantelă sau dintr-un voal mai dens ar fi încă o opţiune la îndemână. Poţi apela şi la o fustă cu tăieturi clasice, cât timp se potriveşte ca volum şi culoare cu restul ţinutei. Îţi propun pantofi în culori deschise, în detrimentul celor albi.



Ce să nu porţi

Nu te arunca la blugi sau la rochii albe, strâmte sau largi, dacă te simţi nemulţumită cu anumite părţi ale corpului tău. Albul va exagera fiecare nepotrivire fizică fără milă. Nu alege o ţinută complet albă, cât nu eşti sigură pe „congruenţa" materialelor folosite. Dacă stilul tău de viaţă presupune multă agitaţie, locuri pline de praf, evită pe cât cu putinţă albul.   

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite