Adulţii, indiferenţi la violenţele asupra copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de doi ani de la promulgarea unei legi care interzice violenţa împotriva copiilor, 30% din adulţi nu au cunoştinţă de această interdicţie, potrivit unui studiu efectuat recent de

La mai bine de doi ani de la promulgarea unei legi care interzice violenţa împotriva copiilor, 30% din adulţi nu au cunoştinţă de această interdicţie, potrivit unui studiu efectuat recent de organizaţiile nonguvernamentale "Salvaţi Copiii România" şi Fundaţia "Marius Ivan". Totodată, numărul celor care se implică atunci când află că un copil este supus violenţei este destul de mic, după cum semnalează preşedintele executiv de la "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.

Din eşantionul de 1.110 persoane intervievate, doar 133, reprezentând 12% din total, au declarat că au informaţii despre comportamente violente sau umilitoare asupra copiilor, iar dintre acestea doar 39 au sesizat cazurile pe care le cunoşteau unor instituţii responsabile sau părinţilor. O altă componentă a studiului a vizat specialiştii din domeniu. Dintre ei (majoritatea fiind profesori), 8% nu cunoşteau aceste prevederi. De asemenea, 65% din specialişti, comparativ cu 15% din populaţie, au putut preciza numele, numărul sau anul apariţiei legii, însă, şi în cazul lor, numărul sesizărilor făcute atunci când au aflat că un copil este supus violenţei este mic, doar un sfert din persoanele chestionate declarând că s-au implicat direct. Pornind de la rezultatele cercetării, cele două organizaţii neguvernamentale au lansat o nouă campanie pentru reducerea fenomenului. Sub sloganul "Violenţa naşte violenţă", iniţiatorii îşi propun să informeze peste 90.000 de părinţi asupra metodelor de educare nonviolentă a copiilor şi să pregătească 270.000 de tineri pentru dezvoltarea abilităţilor de a gestiona conflictele fără utilizarea forţei fizice.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite