La ACR, există "spărgători" profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocarea yalelor sau pierderea codului de la computerul de bord sunt câteva din neplăcerile cu care se confruntă şoferii maşinilor de ultimă generaţie. Uneori, în automobil rămân închise

Blocarea yalelor sau pierderea codului de la computerul de bord sunt câteva din neplăcerile cu care se confruntă şoferii maşinilor de ultimă generaţie. Uneori, în automobil rămân închise persoane cardiace, claustrofobice sau copii.
Pentru a ieşi din impas, ghinioniştii pot apela la echipa de intervenţie a ACR-ului, formată din tehnicieni care au urmat cursuri de specialitate în Olanda. În timpul acţiunii, tehnicienii se folosesc de scule speciale. Una dintre acestea, o lamelă metalică subţire şi elastică, dotată la un capăt cu un cârlig, se introduce pe lângă geam şi garnitură, acţionând tija împingătoare a yalei. La modelele echipate cu sisteme de gestionare electronică a motorului se utilizează un computer performant, dotat cu un program special adecvat unor astfel de cazuri. Există situaţii în care undele telefonului mobil pot interacţiona cu cele ale microcipului montat pe cheia de contact, în aşa fel încât acesta să acţioneze ca în faţa unei tentative electronice de furt, blocând toate uşile maşinii. Aşa că aveţi grijă să nu ţineţi mobilul lângă cheia maşinii! Iată câteva cazuri în care echipa ACR a acţionat cu succes: proprietarul unui automobil de lux a rămas pe afară, uitând cheia în contact şi motorul pornit. Trebuia să fie urgent la ofiţerul stării civile pentru că urma să se căsătorească. Avea trei posibilităţi: să spargă geamurile, care costau destul de scump, să rateze cununia sau să apeleze la profesionişti. A ales ultima variantă. Un altul şi-a uitat în maşină copilul mic, actele şi banii. Motorul era pornit, cheia în contact şi uşile blocate. A apelat numărul de urgenţă şi în câteva minute echipa era la datorie. Preţul unei deblocări este de 190 RON.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite