Matriarhatul prinde viteză în Europa. Cine este mai potrivit pentru postul de şef, o femeie sau un bărbat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European a adoptat în iulie o rezoluţie prin care le recomandă companiilor din UE listate pe bursă să aibă cel puţin 30% femei în conducerea de vârf. Pentru a nu lăsa la mâna firmelor aplicarea măsurii, europarlamentarii au cerut Comisiei Europene să elaboreze o legislaţie care să impună această cotă în toată Uniunea.

Chiar dacă par exotice, astfel de legi funcţionează în câteva state. Norvegia a fost prima ţară care a introdus, în 2003, o reglementare cu praguri clare pentru firme şi cu pedepse aspre. De altfel, europarlamentarii s-au inspirat exact din cotele Norvegiei atunci când au stabilit ţinta finală a raportului bărbaţi - femei la conducerea marilor companii din Uniune: 40% femei, până în 2020.

În prezent, în Europa, femeile ocupă 10% din posturile de directori de firme şi numai 3% din poziţiile de CEO. Parlamentarii au cerut Comisiei Europene o reglementare care să oblige companiile, deoarece numărul femeilor din consiliile de administraţie creşte cu numai jumătate de procent, anual, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de o jumătate de secol pentru ca femeile să ocupe 40% din fotoliile de conducere.

Femeile, şcolite pe banii firmelor

Polemicile pe impunerea unor cote la conducere a femeilor sunt deja „tocite" în Europa, unde mai multe legislaţii naţionale au recomandări de acest fel. Toate discuţiile s-au centrat mai ales pe faptul că firmele ar trebuie să facă unele concesii în privinţa competenţei directorilor, pentru a satisface politica europeană care ar discrimina pozitiv femeile. Asta este o prejudecată, au răspuns promotorii politicilor de promovare a femeii şi le-au cerut firmelor să investească în dezvoltarea profesională a angajatelor, dacă au deficit de competenţe.

De altfel, Parlamentul European recunoaşte că poziţiile de conducere corporatistă trebuie să se bazeze pe calificări şi experienţă, dar este de părere că anumite politici speciale le-ar face pe femei să-şi asume poziţii de conducere. Printre altele, guvernele ar putea introduce stimulente fiscale pentru firmele care le ajută pe femei să împace viaţa profesională cu cea familială.

Cazul Norvegiei a demonstrat că firmele cu mai multe femei la conducere sunt mai performante, potrivit studiilor realizate în ultimii ani. Unele mari companii au început deja procesul de asimilare a femeilor: Deutsche Telecom, de exemplu, şi-a fixat singură ţinta de 30% femei în administraţia de vârf.

Becali, oripilat de rezoluţie

Europarlamentarul Gigi Becali nu ştia de existenţa unei astfel de rezoluţii. Oricum, spune el, „este o prostie. Încalcă dreptul la proprietate. Cum să impui unui patron pe cine să numească să-i conducă afacerea?", spune politicianul.

Dar nu acest lucru îl deranjează cel mai mult pe Becali, ci ignorarea „legilor naturii, lăsate de Dumnezeu".  „Bărbatul este stăpânul femeii, este pentru femeie ceea ce este Hristos pentru Biserică! Femeile nu se compară niciodată cu bărbaţii, nici la inteligenţă, la nimic. Ele sunt făcute să fie comandate de bărbaţi, să se supună acestora!", a explicat europarlamentarul. 

Omul de afaceri recunoaşte că nu are nicio femeie la conducerea firmelor şi afacerilor sale: "Niciuna! Şi nu pun nicio femeie, oricât m-ar obliga Norvegia sau Europa!".

Politicianul este recunoscut pentru declaraţiile sale „colorate" referitor la „locul" femeii în societate. În primăvara acestui an, Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 2.000 de lei, după ce a declarat într-o emisiune televizată: „Dumnezeu a spus că bărbatul e bărbat şi femeia e curvă".

Becali a fost sancţionat de-a lungul timpului nu doar pentru discriminare de gen, ci cam pe tot ce se putea: discriminarea homosexualilor, a rromilor, a persoanelor cu dizabilităţi.

România stă bine, statistic

În medie pe economie, femeile câştigau în 2009 cu 17% mai puţin pe oră, comparativ cu bărbaţii, în UE 27, conform datelor Eurostat. Procentele diferă de la stat membru la altul. Distanţa salarială cea mai mică, pe genuri, apare în Slovenia (sub 3%), iar cea mai mare în Estonia (peste 30%). Austria şi Germania se află pe locurile trei şi patru, de la coadă, cu o diferenţă de salarizare de 25 procente, respectiv 23, între bărbaţi şi femei.

România stă bine în statisticile care dau o imagine despre diferenţele de gen prezente în social. În topul celor mai mici diferenţe salariale ocupă locul patru, femeile câştigând, în medie, cu 8% mai puţin decât bărbaţii.

Şi la ceilalţi indicatori se plasează bine în clasamente, iar aici, spun sociologii, este şi meritul comunismului, care, dintr-un motiv sau altul, a „forţat" ceea ce se cheamă egalitatea dintre femei şi bărbaţi. Nicolae Ceauşescu îşi dorea o ţară puternic industrializată, dar fiindcă nu avea forţa de muncă necesară, a creat infrastructura calificării tinerilor de la ţară şi a femeilor: a făcut internate pentru ca cei din rural să poată studia la licee şi facultăţi, a construit creşe şi grădiniţe pentru a le convinge pe femei să muncească.

Asta nu înseamnă însă, atrag atenţia specialiştii, că femeile sunt considerate cu adevărat egalele bărbaţilor în societatea românească. Psihologul Aurora Liiceanu este absolut convinsă că bărbaţii români sunt misogini. „Din reflex!", explică ea. Asta reiese şi din numărul de sancţiuni date de CNCD pentru discriminărea femeilor.

Mariana Gheorghe, CEO la Petrom

CEO al celei mai mari companii din România, Petrom, este o femeie - Mariana Gheorghe. Ea a lucrat în Ministerul Finanţelor, între 1991 şi 1993, după care a plecat la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). După privatizarea Petrom, în 2004, a devenit membru al Consiliului de Administraţie, ca reprezentant al BERD.

"Femeile nu se compară niciodată cu bărbaţii, nici la inteligenţă, la nimic."
Gigi Becali
europarlamentar

Bărbatul şi femeia în statistici

Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii, de unde şi numărul mult mai mare de femei în categoria persoanelor de peste 65 de ani. În rândul europenilor sub 45 de ani, bărbaţii sunt mai numeroşi decât femeile. Proporţia femeilor care lucrează este mai mică decât a bărbaţilor, băieţii sunt mai buni la matematică, fetele la limbă şi literatură. Procentul băieţilor care părăsesc şcoală fără calificări adecvate este mai mare decât cel al fetelor, numărul tinerelor care obţin o diplomă de licenţă este mai mare decât al tinerilor. Sunt mai mulţi tineri decât tinere care mor în accidente.

Întrebare pentru cititorii adevarul.ro: Cine este mai potrivit pentru postul de şef, o femeie sau un bărbat?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite