După 20 de ani - A meritat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deutsche Welle şi Adevarul.ro vă propun o dezbatere cu titlul "20 de ani mai târziu - A meritat?" Demografic vorbind, anul acesta se naşte prima generaţie cu adevărat liberă după revoluţiile anticomuniste din Estul Europei. Libertatea acestei generaţii a avut însă un preţ: sacrificiul acelor oameni pe care azi îi numim "foşti disidenţi". Pentru prima data, un proiect multimedia reuşeşte să reuneasca 12 dintre cei mai importanţ

Intră pe harta de mai jos, e interactivă! Fiecare click pe hartă şi apoi pe ţările ce sunt desenate îţi rezervă surprize multimedia legate de perioada comunistă în Sud-Estul Europei.

Din România au fost selectaţi doi disidenţi: Radu Filipescu şi Ana Blandiana. Iată ce au avut de spus:

"Opoziţia mea a fost clară, faţă de Nicolae Ceauşescu, pentru că era mai vulnerabil", a spus Radu Filipescu. Am avut o conştiinţă de scriitor şi era foarte clar pentru mine ce să fac: să scriu ceea ce înţeleg şi să public ceea ce am scris. Dacă ar trebui să aleg o jumătate de oră în viaţa mea, aceea a fost în ziua de 26 decembrie 1989, ziua în care a avut loc prima şedinţă FSN", a spus şi Ana Blandiana.

Apasă pe poză pentru a vedea un material multimedia de excepţie realizat de Deutsche Welle şi care sintetizează părerile a 17 disidenţi din timpul perioadei comuniste, din mai multe ţări.

După 20 de ani
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite