Căpitanul Lupoi a „uitat” jocurile pe care le-a făcut la Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Lupoi a fost unul dintre personajele misterioase în evenimentele din decembrie 1989.

Cu toate că era un simplu căpitan, acesta a apărut la Televiziune şi a vorbit în numele Armatei, anunţându-l pe generalul Nicolae Militaru, dovedit agent sovietic, drept noul ministru al Apărării, deşi Victor Stănculescu se afla în acel moment la conducere. După 20 de ani, Lupoi se face că uită ce a spus în momentul intervenţiei de la Televiziune, afirmând că anunţul lui Militaru a fost făcut mai târziu, în balconul CC.
În interviul din “Adevărul” de mâine puteţi afla în ce relaţii se afla căpitanul Lupoi cu șeful spionajului sovietic de la București și ce fel de agenţi au detașat rușii în România pentru a influenţa evenimentele din decembrie 1989. 
De asemenea, Mihai Lupoi, fost senator de Dolj ales pe listele PRM, dezvăluie cum a fost pedepsit de Ion Iliescu în 1990 după ce și-a manifestat intenţia de a candida la Președinţie. Membru al Guvernului Petre Roman, Lupoi a pus bazele SRI împreună cu Virgil Măgureanu. „Veneau la mine tot felul de ofiţeraşi uitaţi prin apartamente, ca să mă întrebe ce să facă. Mă văzuseră la televizor în haină militară, ca reprezentant al noii puteri, şi veneau la mine. L-am întrebat pe Iliescu ce facem cu ei şi mi l-a trimis pe Virgil Măgureanu, ca să încercăm să ne organizăm. Atunci s-au pus bazele la ceea ce a devenit ulterior SRI”, povestește Mihai Lupoi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite