ISMB: 99% din catedre ocupate, restul la plata cu ora şi contract ferm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, spune că vrea ca până la 31 august să fie ocupate 99% din catedre, restul urmând să fie alocate prin contract ferm pe durata unui an de învăţământ, în sistem de plată cu ora.

"Vreau ca până la 31 august să am 99% din catedre ocupate, pentru anul şcolar 2011-2012. Restul pot fi ocupate în sistem de plată cu ora, dar nu oricum, ci numai prin contracte ferme pe un an de învăţămînt. Au fost situaţii când cadrele didactice cereau să lucreze în acest sistem şi apoi renunţau. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Oricum, mai avem încă şedinţe publice pentru ocuparea posturilor", a declarat astăzi Alexandrescu.
Inspectorul general şcolar a precizat că prin legea veche care permitea rămânerea pe post a anumitor angajaţi peste vârsta de pensionare în anul şcolar viitor vor fi între 250 şi 300 de cadre diedactice, care au obţinut în februarie acest drept.
"La 1 februarie au primit aprobare să rămână în învăţământul bucureştean peste vârsta de pensionare între 250 şi 300 de cadre didactice. Este vorba de profesori cu gradul întâi şi cu performanţe în învăţământ. Avizul pentru menţinerea în activitate a fost dat de către consiliul de administraţie pentru anul şcolar 2011-2012", a explicat inspectorul general şcolar.
În Capitală predau aproximativ 18.000 de cadre didactice.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite