Visează să lucreze în rezervaţia Deltei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina este o mare iubitoare de natură şi se implică în acţiuni de ecologizare
Corina este o mare iubitoare de natură şi se implică în acţiuni de ecologizare

Corina Brescan (16 ani) din Tulcea militează din clasa a VII-a pentru protejarea mediului şi se gândeşte chiar să-şi facă o carieră în ecologie. Tânăra, care învaţă la Colegiul Agricol „Nicolae Cornăţeanu“ din Tulcea, a fost premiată la toate proiectele în care s-a implicat.

Corina s-a îndrăgostit de ecologie în clasa a VII-a, când a început să înveţe despre protecţia mediului, despre colectarea şi reciclarea deşeurilor menajere şi despre necesitatea menţinerii unui mediu curat. Ulterior, eleva s-a implicat în numeroase acţiuni de ecologizare, iar munca depusă i-a fost recompensată cu numeroase premii şi diplome pe care le-a obţinut la concursuri.

„Cea mai importantă realizare a mea, de care sunt foarte mândră, este participarea la concursul «Cel mai bun plantator», unde am luat premiul I. La aceasta acţiune s-au plantat peste 250 de puieţi de salcâm în zona Pădurii Bididia de la marginea oraşului Tulcea. Făceam întrecere între echipaje, dar şi între noi, care plantează sau sapă gropile mai repede", povesteşte eleva.

Tot din pasiunea pentru protecţia mediului, Corina a participat şi la „Ofensiva verde continuă", o acţiune de strâgere a gunoaielor.

„Acţiunea a avut ca scop curăţarea unei părţi din zona drumului către Agighiol. Spre marea mea surprindere, au venit mai mulţi voluntari pentru a strânge gunoaiele, decât mă aşteptat. În concluzie, s-au stâns aproximativ 220 de saci cu gunoi, cu toate că puteam mai mult", povesteşte tânăra.

Sanitarii pricepuţi, o altă preocupare

Corina a învăţat să recicleze deşeurile şi să le transforme în podoabe de Crăciun şi obiecte artizanale, „meserie" pe care a transmis-o şi altora.

Încă de anul trecut, după ce a fost admisă la liceu, eleva a intrat şi în echipa care a reprezentat Colegiul Agricol la fazele locale ale concursului «Sanitarii Pricepuţi». La faza organizată anul trecut în Parcul Personalităţilor a trebuit să acorde prim ajutor unui rănit în zona capului.

„Nu am ieşit pe podium, dar sper că anul acesta vom face o impresie mai bună. Ne pregătim intens pentru asta", îşi propune Corina. Nu se gândeşte că ar putea să urmeze domeniul sanitar, dar a vrut să se implice în acest concurs tot în spiritul de a face ceva în folosul comunităţii.

Corina vrea să urmeze, după terminarea liceului, o facultate legată de agricultură sau ecologie. Dacă în acest caz nu este foarte hotărâtă, eleva ştie sigur că vrea să lucreze în cadrul Administraţiei Rezervaţiei „Delta Dunării" şi să se implice în protejarea acesteia. „Protejând mediul, ne protejăm pe noi", concluzionează tânăra. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite