Topul celor mai bune licee din România în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasamentul a fost realizat având în vedere mediile de la admiterea la liceu şi Bacalaureat şi în funcţie de olimpiade.

Dacă se ţine cont de medii, Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti conduce în topul realizat de Intuitext şi site-ul AdmitereLiceu.ro. Liceul bucureştean este urmat de colegiile „Mircea cel Bătrân" din Constanţa şi „Vasile Alecsandri" din Galaţi. Aceste licee au ocupat, în anul 2009, locurile 5, 4, respectiv 3.

Dacă se au în vedere şi olimpiadele, respectiv numărul de elevi premiaţi, fazele la care au participat şi numărul total de elevi din liceul respectiv, primele trei locuri din top sunt ocupate de trei licee din Iaşi, respectiv Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" şi Colegiul „Costache Negruzzi".

În timp ce Colegiul Naţional Iaşi s-a situat pe poziţia fruntaşă şi în 2009, „Emil Racoviţă" a înregistrat un adevărat record, urcând de pe locul 36 pe poziţia a doua. Directorii şcolilor spun că un astfel de top îi ajută pe absolvenţii şcolilor generale să aleagă mai bine liceul.

Instituţiile care ocupă locuri fruntaşe în topuri au în spate sute de ani de experienţă, profesori emeriţi şi zeci de mii de absolvenţi valoroşi. Liceele înfiinţate în secolul XIX şi-au creat o reputaţie în timp, iar acum sunt printre cele mai râvnite din ţară. 

Cele mai bune licee*

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava", Bucureşti
2. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân", Constanţa
3. Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri",  Galaţi
4. Liceul Teoretic  „Ovidius", Constanţa
5. Colegiul Naţional„Carol I", Craiova

* Clasament realizat în funcţie de mediile la examenul de admitere şi Bacalaureat (admitereliceu.ro)

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite