Start pentru bursele „Orizonturi Deschise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să studieze la un program de master sau doctorat se pot înscrie până pe 15 iunie 2011 pentru o bursă „Orizonturi Deschise", acordată de Fundaţia „Dinu Patriciu".

Prin acest program, fundaţia acordă anual 100 de burse în valoare individuală de 15.000 de dolari pe an, pe toată perioada programului de pregătire. „De patru ani avem sute de tineri, bursieri „Orizonturi Deschise", care s-au întors în România şi au început să dezvolte proiecte frumoase aici. Noi suntem foarte mândri de ei", a declarat Tincuţa Baltag, director general al Fundaţiei „Dinu Patriciu".

Pentru anul academic 2011-2012, fundaţia va acorda 100 burse: 28 pentru bursierii din anii trecuţi care au un program mai mare de un an şi au obţinut cele mai bune rezultate academice şi 72 pentru noii bursieri. Cele 72 de burse sunt împărţite pe domenii: câte 18 burse pentru domeniile ştiinţe economice, ştiinţe exacte, inginerie şi IT, ştiinţe sociale şi ştiinţe umane, 7 burse pentru medicină, biologie şi ştiinţele mediului, 6 pentru arhitectură, design şi arte plastice şi 5 burse pentru alte domenii.

Înapoi în România

„Scopul final al programului „Orizonturi Deschise" este acela de a oferi României tineri specialişti instruiţi la cele mai bune universităţi din lume, capabili şi dornici să schimbe în bine societatea românească", arată reprezentanţii Fundaţiei „Dinu Patriciu". Din acest motiv, beneficiarii burselor „Orizonturi Deschise" se angajează să se întoarcă în ţară după terminarea programului de master/doctorat pentru o durată cel puţin egală cu cea a studiilor în străinătate.

Cei interesaţi se pot înscrie până pe 15 iunie 2011 pe https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmând să trimită prin poşta, la adresa Fundaţiei (Clădirea Lakeview, Bulevardul Barbu Văcărescu 301 - 311, etaj 14, sector 2, Bucureşti), dosarul de candidatură, cu toate documentele necesare. Lista beneficiarilor programului va fi publicată la data de 18 iulie. Valoarea unei burse este de 15.000 de dolari pentru un an de studiu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite