Profa care pipăia elevii a ajuns la judecata colegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară din Buzău a ajuns în atenţia publicului după ce au apărut fotografii în care îşi „consulta“ elevii la orele de literatură. Liliana Stanciu predă limba română la Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ și va ajunge în consiliul profesorilor după ce a fost acuzată de părinţi că-și hărţuiește sexual elevii.

Cazul profesoarei de română a devenit public după ce Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău, a acuzat-o de comportament indecent în timpul orelor. Consiliul profesoral al liceului pedagogic se va întruni în această săptămână pentru a lua o decizie.

Mai citeşte şi:

Profesoara „indecentă”: „Nu mănânc de o săptămână”

Scandal între prefect şi profa „indecentă“

Sămânţă de scandal la Liceul “Emil Racoviţă”

Adolescenta condamnată pentru pornografie rupe tăcerea: "E un abuz"

Este posibil ca Liliana Stan­­­­­ciu (42 de ani) să nu mai predea niciodată. „În cazul în care va fi găsită vinovată, ar putea fi exclusă din învăţământ", ne-a declarat Florina Stoian, şeful Inspectoratului şcolar Judeţean din Buzău. Avocaţii contactaţi de reporterii „Adevărul" au declarat că faptele Lilianei Stanciu nu sunt de natură penală. În consecinţă, singura sancţiune pe care o riscă aceasta poate veni numai din partea colegiului profesoral, spun avocaţii.

Nimic indecent

Deşi profesoara este apreciată de elevii săi, după cum reiese din comentariile lăsate pe site-ul adevarul.ro, prefectul Paul Beganu spune că a primit plângeri împotriva acesteia, de la mai mulţi părinţi. „Am primit pe e-mail şi un set de poze făcute de elevi, care întăresc acuzaţiile", a declarat prefectul. În fotografiile pe care Beganu le-a făcut publice, profesoara apare în timp ce dansa cu elevii în faţa catedrei sau îl pipăia pe unul dintre tineri pe sub tricou. Prefectul a mai povestit că în alt cadru, femeia apare lângă un elev care tocmai desenase un organ sexual pe tablă.

Contactată de reporterii „Adevărul", profesoara Liliana Stanciu crede că este vorba despre o răzbunare din partea unor colegi. „Un elev mi se plânsese că are cancer la sân şi de mai multe zile îşi spusese supărarea. I-am spus că trebuie să fie nişte noduli şi am verificat. Nu a fost nimic indecent. Sunt explicaţii pentru toate acuzaţiile ce mi se aduc. Sigur se doreşte compromiterea mea", a încercat profesoara Liliana Stanciu să-şi demonstreze nevinovăţia.

Reacţie întârziată

Prefectul judeţului susţine că primele semnale despre ce face la ore profesoara Liliana Stanciu le-a primit în martie. „Nu am vrut să le fac publice pentru a nu se interpreta că vreau să reacţionez astfel la protestul dascălilor", a spus Paul Beganu, făcând referire la faptul că tocmai profesorii de la liceul pedagogic au dat startul protestelor, în luna martie. Prefectul a încercat să explice, astfel, întârzierea cu care a anunţat problema de la Spiru Haret.

"Un elev mi se plânsese că are cancer la sân (...). I-am spus că trebuie să fie nişte noduli şi am verificat."

 Liliana Stanciu
profesoară

Dascăli fără rușine

Un caz de hărţuire sexuală s-a petrecut şi la Colegiul Naţional „Avram Iancu" din Brad, judeţul Hunedoara. Iulia Rusu (16 ani) a avut probleme cu un profesor de matematică, Stelian Circo (61 de ani). Acesta ar fi mângâiat-o pe picior şi i-a făcut avansuri sexuale, în timpul unei ore de pregătire pentru promovarea examenului de corigenţă. Eleva a depus plângere, dar procurorii nu l-au pus sub acuzare pe dascăl. Iulia a devenit ulterior ţinta ironiilor profesorilor săi. Astfel, Mihai Opincaru, tot profesor de matematică, i-a spus: „Vino la tablă, că eu nu te pipăi!".

Un profesor de tehnologie de la o şcoală din Bacău s-a ales cu 50 de reclamaţii după ce elevele s-au plâns părinţilor şi poliţiştilor că sunt hărţuite sexual. Mai mult, profesorul s- a ales şi cu o plângere penală, după ce a lovit un elev care sărise în apărarea unei colege.

Petre Bardaşu (60 de ani), profesor de arte plastice la Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu" din localitatea vâlceană Horezu, a fost acuzat de o elevă de 17 ani că a hărţuit-o sexual.

Un profesor de fizică din Dorohoi a fost acuzat de hărţuire sexuală, pe internet fiind pus un filmuleţ în care se vede cum dascălul pipăie o elevă şi o ia în braţe, chiar în sala de clasă. Pe de altă parte, profesorul spune că a încercat doar să-i aranjeze fetei ţinuta.

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite