Premii pentru cei mai buni oameni din Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Fundaţia „Dinu Patriciu“ acordă un nou premiu – pentru cel mai bun bibliotecar din şcolile româneşti, pe trei categorii, care valorează în total 17.000 de euro. Înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor în Educaţie, finanţate de Fundaţia „Dinu Patriciu“, mai durează 4 săptămâni.

Înscrierile pentru singurele premii care recompensează excelenţa în educaţie la toate ciclurile de învăţământ intră de luna aceasta în linie dreaptă. Studenţii, elevii şi profesorii merituoşi se pot înscrie până la 27 septembrie la Gala Premiilor în Educaţie.

Cei mai buni vor fi premiaţi cu mii de euro. Organizatorii spun că până săptămâna trecută s-au înscris 750 de oameni.

Categoriile de concurs rămân, în mare, aceleaşi ca şi la prima ediţie: Elevul Anului, Educatorul/Învăţătorul Anului, Profesorul Preuniversitar al Anului, Şcoala Anului, Studentul Anului, Profesorul Universitar al Anului, Facultatea Anului, Cercetătorul Anului, Bibliotecatul Anului, Organizaţia neguvernamentală a anului şi cel mai bun proiect educaţional al anului.

Cei interesaţi trebuie să se înscrie mai întâi online, pe site-ul premiileineducaţie.ro, unde trebuie să completeze un formular de concurs. Procedura este simplă: fiecare participant îşi creează un cont, pe care îl va putea accesa apoi cu ajutorul unui username şi al unei parole. După completarea formularului online, participantul trebuie să îl printeze, să îl semneze şi să îl trimită prin poştă, până cel târziu la 27 septembrie, pe adresa Fundaţiei "Dinu Patriciu"- Bulevardul Mircea Eliade, nr 2, sector 1, Bucureşti, împreună cu acte care să dovedească valoarea de adevăr a informaţiilor completate.

O singură dată poţi participa

Despre şansele de reuşită, Tincuţa Baltag, directorul general al Fundaţiei "Dinu Patriciu", arată că vor câştiga cei mai buni oameni şi cele mai bune proiecte. "Cei care câştigă premii la Gala Premiilor în Educaţie sunt oameni care, pe lângă excelenţa academică se implică şi în comunitate. Sunt voluntari la organizaţii neguvernamentale, profesori care îşi încurajează elevii să se implice în activităţi extracurriculare, a spus Tincuţa Baltag.

Jurizarea va fi făcută de 60 de profesionişti din mai multe domenii, între 28 septembrie şi 22 octombrie. Festivitatea de premiere va avea loc la 27 octombrie. Regulamentul de concurs prevede că cei care au câştigat în 2009 la vreuna din categorii nu mai au dreptul să se înscrie la o nouă ediţie timp de cinci ani. Participanţii nu se pot înscrie la mai mult de o secţiune de concurs. Ei pot solicita organizatorilor consiliere în alegerea celei mai potrivite secţiuni.

Cele mai bune proiecte din 2009

Câştigătorii Galei Premiilor în Educaţie din 2009 au declarat că sistemul de educaţie poate fi schimbat cu ajutorul societăţii civile. Premianţii au fost aleşi pentru proiectele deosebite pe care le-au realizat. La preuniversitar, premiul I de la categoria „Elevul Anului" i-a revenit elevei ieşence Anca Haraga, care a organizat un festival de ştiinţă şi a desfăşurat un proiect prin care a atras 4.000 de euro pentru şcoala ei.

Anul acesta, Anca a fost admisă la două universităţi din Marea Britanie. Cel mai bun profesor a fost Nadina Nicolici de la Colegiul „Lorin Sălăgean" din Drobeta Turnu Severin, care a creat împreună cu elevii săi o revistă şi un film în limba engleză.

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite