Pasiunile din liceu duc la cariere în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca (foto centru), împreună cu două modele care îi poartă creaţiile
Bianca (foto centru), împreună cu două modele care îi poartă creaţiile

Bianca Galiano a debutat în urmă cu doi ani o mică afacere cu bijuterii handmade. Adolescenta şi-a început „cariera“ cu o pereche de cercei. Acum, după ce a creat sute, spune că bijuteriile ei nu se învechesc niciodată şi sunt create „ca să-ţi zâmbească“.

„Sunt cine vreau eu să fiu, sar peste limite, mă perfecţionez, fac o fotografie şi ajung să văd lumea prin sticla obiectivului. Ştiu de ce ceasul sună în fiecare dimineaţă, creez frumosul şi utilul, respect şi iubesc arta, nu renunţ la nimic din ceea ce îmi place. Sunt vintage, sunt handmade, sunt Bianca". Aşa se descrie în câteva cuvinte cea mai tânără creatoare de handmade din Galaţi, acum elevă în clasa a XII-a la Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi".

Pentru Bianca Galiano totul a început acum doi ani printr-o provocare pe care şi-a lansat-o. Avea 15 ani şi şi-a zis: „Eu de ce n-aş putea face bijuterii?". A început cu o pereche de cercei din pene. A rămas însă impresionată de succesul acestei prime realizări.

„Bijuteriile mele sunt bucăţi de poveşti sau de închipuiri spuse prin intermediul pietrelor preţioase, al pandantelor sau al bucăţilor de material. Toate alăturate formează «magia». Sunt deosebit de impresionată atunci când oamenii înţeleg arta mea şi îi dau valoare. Mă stimulează să ştiu că au căutare. Înseamnă că munca mea e apreciată. Că fac un lucru de care oamenii au nevoie", a povestit tânăra artistă care mărturiseşte că afacerea îi aduce un câştig frumuşel.

Aproape de terminarea liceului, Bianca este cunoscută printre colegi, dar şi printre profesori. „Este un elev eminent, iar pasiunea ei o face şi mai sclipitoare", a spus Adrian Diacănu, directorul Grupului Şcolar „Gheorghe Asachi".

Elevă eminentă

Bianca a avut şi câteva expoziţii personale oficiale în cadrul unor târguri de vintage şi handmade. „Interesul pentru aceste bijuterii handmade pleacă încă de la fetele de vârsta mea, dar, în urma unor discuţii pe care le-am avut cu câteva colege, la o lecţie de dirigenţie la Şcoala 28, am mai redus vârsta la 13 ani. Nu mi-a venit să cred că fetiţele au fost fascinate să afle cum confecţionez aceste bijuterii, cum arată, care sunt cele mai căutate. Din punctul meu de vedere, bijuteriile handmade nu au vârstă. Secretul este ca ele să zâmbească", a explicat adolescenta.

„Are talent!"

De altfel şi organizatorii de evenimente se bucură când Bianca se află printre expozanţi. „Fata asta chiar are talent! Am remarcat-o de mult şi am invitat-o deja pentru ediţiile viitoare ale târgurilor de hand-made. Sunt impresionată de răbdarea ei pentru artă, culmea, la vârsta la care alţii fac totul în viteză", a spus Constance Vintilă, organizator de târguri hand-made.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite