Excluse după ce s-au intoxicat cu etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei eleve din Slatina care au ajuns la spital, după ce s-au otrăvit cu „vise“, au primit nota 4 la purtare şi mustrare scrisă. Fetele riscă să fie excluse şi din echipa de handbal, antrenorul lor considerând că au adus formaţiei un prejudiciu de imagine.

Andreea Necşiu, Irina Fofâsnac şi Camelia Feraru, toate de 15 ani,  au ajuns acum două săptămâni la Spitalul Judeţean Slatina după ce au consumat etnobotanice. Prima dintre ele, aflată în stare gravă, a fost internată timp de o zi, colegele sale rămânând în atenţia medicilor doar câteva ore.

Cele trei eleve de clasa a IX-a, handbaliste în echipa de junioare II a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Slatina, au fost sancţionate săptămâna trecută. După întrunirea consiliului clasei şi a celui profesoral, conducerea unităţii de învăţământ a decis ca fetele să primească nota 4 la purtare şi câte o mustrare scrisă. „Situaţia lor şcolară se poate însă remedia, în sensul că nu vor rămâne repetente", a explicat Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Victor Dăbuleanu, antrenorul lor, spune că va lua şi el măsuri. „Voi aştepta câteva zile, să se mai liniştească lucrurile, apoi voi purta o discuţie serioasă cu ele. Cred că au fost victimele anturajului, însă nu accept un astfel de comportament. Ceea ce au făcut le-a adus nu doar lor un prejudiciu de imagine, ci şi mie, ca antrenor, şi colegelor lor", a spus Dăbuleanu.

Penalizate a doua oară

Acesta a adăugat că fetele i-au ridicat probleme şi în alte rânduri, văzându-se nevoit chiar să le lase în afara echipei. „Am tras un semnal de alarmă în ceea ce le priveşte în momentul în care nu le-am luat în turneu la Râmnicu Vâlcea, din cauza comportamentului lor. Nu vreau să iau o decizie greşită, în funcţie de atitudinea lor voi stabili ce măsuri voi lua. Dacă nu îşi schimbă comportamentul, voi cere excluderea lor din lot", a precizat antrenorul. În prezent, cele trei eleve sunt consiliate psihologic de un specialist de la cabinetul şcolii.

Pedepse pentru vânzători

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt încearcă să afle de unde au procurat minorele substanţele a căror comercializare este interzisă în Slatina. Persoanele care le-au plasat substanţele riscă până la 15 ani de închisoare.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite