Elevă bătută crunt în curtea școlii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Andrei (16 ani), eleva Liceului „Toma Nicolae Socolescu“ din Ploieşti, a fost bătută de patru tineri săptămâna trecută, în curtea şcolii. În momentul incidentului, paza în şcoală era asigurată de trei gardieni, însă niciunul nu a intervenit la timp pentru a opri conflictul. Tânăra a fost transportată de urgenţă la spital.

Agresorii - două fete şi doi băieţi, foşti colegi ai victimei, de la un alt liceu - au fost prinşi şi sunt acum cercetaţi de poliţie. Ei riscă dosar penal pentru vătămare corporală. În plus, vor avea nota scăzută la purtare, iar unul dintre agresori, Laurenţiu Constantin (20 de ani), va fi exmatriculat.

„Tânărul de 20 de ani nu este încadrat la învăţământ obligatoriu. Este la o clasă de seral a Colegiului „Mihail Manoilescu", particular, cu profil economic, aşa că poate fi dat afară", a declarat Gheorghe Borovină, inspector-şef la ISJ Prahova.

Paznicii, sancţionaţi

Inspectoratul Şcolar Prahova a deschis o anchetă. „Vor fi sancţionaţi cei care asigură paza în şcoală. Nu pot fi luate măsuri împotriva cadrelor didactice din şcoală pentru că unitatea de învăţământ este construită pe o suprafaţă extinsă şi profesorul de serviciu nu ar fi avut cum să vadă ce se întâmplă de jur-împrejurul acesteia, deci el nu se face vinovat", explică Borovină.

"Mădălina este o elevă bună, nu am avut niciodată probleme cu ea."
Anne Marie Neagu
dirigintă

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite