Cursuri lingvistice direct de la sursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi studenţii îmbină utilul cu plăcutul: învaţă, dar se şi distrează şi vizitează o altă ţară. Din ce în ce mai mulţi tineri înlocuiesc clasicele meditaţii la engleză cu stagii de pregătire în Anglia. Astfel, ei adună mai multe plusuri la CV, dar şi în experienţa personală.

Vlad Bărbulescu este în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Spiru Haret" din Bucureşti şi vara trecută a plecat două săptămâni în Anglia pentru a învăţa limba engleză, dar şi pentru a-şi petrece vacanţa de vară.

Tânărul a rămas impresionat de metodele de predare ale profesorilor englezi. „Aveau foarte multe materiale de curs, făceam jocuri, ne prezentau filme şi discutam foarte mult", povesteşte elevul. Faţă de obişnuitele meditaţii la o limbă străină, unde învăţa foarte multă teorie, Vlad povesteşte că lecţiile din tabăra de vară se bazau foarte mult pe comunicarea cu ceilalţi.

Colegi internaţionali

„Tabăra este mult mai interactivă, acolo eşti forţat să vorbeşti numai în engleză pentru că ai colegi din toate colţurile lumii. Am avut colegi din China, Rusia, Germania, Polonia şi chiar din Nigeria. În plus, ni s-au predat noţiuni despre societatea şi cultura englezeşti", povesteşte Vlad. Astfel, în doar două săptămâni, tânărul a reuşit să-şi îmbunătăţească accentul, dar şi modalităţile de a dialoga.

„În plus, am fost în excursii, aveam acces la sala de sport şi la piscina şcolii, se organizau cursuri de gătit, grătare", adaugă Vlad. Tânărul se gândeşte să folosescă experienţa acumulată în ţară, iar după liceu vrea să intre la Academia de Studii Economice.

Grupe pe nivel de cunoştinţe

Profesorii folosesc metode interactive de predare 



La sosirea în tabără, copiii sunt evaluaţi şi apoi împărţiţi pe grupe potrivit nivelului de cunoştinţe. La sfârşitul cursurilor, elevii dau din nou un test în urma căruia primesc o diplomă. Dacă vor să obţină însă un certificat lingvistic internaţioal, tinerii pot opta pentru susţinerea unui alt examen. „În străinătate, elevii trebuie să studieze mult individual. Nu li se pune toată teoria pe tavă. Elevii primesc direcţii de studiu, materiale şi metode de a învăţa.

În România, meditaţiile clasice au deformat copiii pentru că li se dă exact tot ce trebuie să înveţe pe dinafară. În străinătate este foarte puţină predare, ei se bazează pe metode interactive, care îi stimulează pe copii să comunice. Profesorii străini îi încurajează pe tineri să vorbească, să depăşească teama de a spune o prostie, ruşinea de a rosti ceva dacă nu au siguranţa că nu greşesc", explică Daniela Pavoni, manager general la Mirunette International Education.

Cât costă o tabără?

image

Elevii pot participa la cursuri inedite, precum cele de gătit



Preţul unei astfel de tabere începe de la 1.500 de euro pentru două săptămâni şi include transport, cazare, masa şi taxa pentru cursuri. Elevii beneficiază de 15-30 de ore pe săptămână, în şcoli de stat sau private, iar cazarea se face în campusul instituţie. De asemenea, şcoala-gazdă oferă elevilor posibilitatea de a merge în excursii organizate, acces la sala de sport, pisicină sau diverse activităţi în cadrul campusului.

Profesorii au gratuitate la un grup de cel punţin 10 elevi şi pot lua şi ei parte la cursuri de „teacher training" în schimbul a 200 de euro. Cei mai mulţi elevi aleg să viziteze şi să studieze în Anglia, Germania, Franţa, Spania sau Italia. Tinerii pot alege însă şi destinaţii speciale ca Beijing, Sankt Petersburg, Tenerife, Ecuador, Palma de Mallorca, Costa Rica sau Malta.

"Aveau multe materiale de curs, făceam jocuri, ne prezentau filme şi discutam mult.  "
Vlad Bărbulescu
elev

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite