Cea mai bună elevă din ţară la engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără îşi impresionează profesorii şi colegii cu rezultatele sale extraordinare la concursurile şcolare. Olimpică pe ţară la limba engleză, Dorina Cozma se pregăteşte acum de olimpiada la economie, unde speră să obţină acelaşi rezultat.

Dorina Cozma este o adolescentă perfecţionistă. Vrea ca tot ceea ce face să fie desăvârşit, iar pentru ca acest lucru să fie posibil,  munceşte mult şi pune suflet în tot ceea ce face.

Este elevă în clasa a XII‑a la Liceul „Mircea Eliade" din Caraş Severin şi a câştigat Olimpiada naţională de limba engleză din acest an, cu media 9,82.

Pe lângă Premiul I, la olimpiadă, Dorina a obţinut şi un premiu special pentru eseul său. Dascălii care lucrează cu ea la clasă spun despre tânără că este genul academic, elevul care nu se opreşte din studiu nici măcar la limita maximă.

„Din vara lui 2010, liceul nostru a devenit şi centru de pregătire pentru componentele superioare ale examenelor Cambridge. Dorina se numără şi printre cei care au obţinut un certificat de cel mai înalt nivel, cu notă maximă", a declarat Cristina Lerch, directoarea liceului. Deşi s-ar putea lăuda cu rezultatele excelente, Dorina rămâne modestă.

„Pe lângă pregătire, m-au ajutat norocul şi spontaneitatea", spune tânăra, care din clasa a X-a participă constant la olimpiadele şcolare.
Îi place să asimileze noi cunoştinţe, iar limba engleză a studiat-o din pasiune. În plus, în primăvară se pregăteşte pentru o nouă competiţie: olimpiada de economie. Dorina iubeşte această materie şi speră să ajungă la acelaşi rezultat pe care l-a obţinut la olimpiada de limba engleză.

„Tatăl meu are doctorat în economie. Cred că din această cauză vreau să studiez domeniul economic, financiar", spune fata, încercând să-şi detecteze sursa pasiunii. De altfel, îşi doreşte să studieze economia în Marea Britanie.

„Visul meu este să studiez peste hotare datorită pasiunii mele pentru limba engleză. Mai mult decât atât, sistemul educaţional de acolo mă impresionează, iar oportunităţile de angajare sunt mai bune decât aici", a adăugat tânăra, a cărei mare pasiune rămâne totuşi economia. „Faptul că a reuşit să obţină un astfel de rezultat într-un domeniu în care nu-şi doreşte să profeseze demonstrează multe despre ambiţia tinerei", subliniază Elena Munteanu, profesoara de engleză a fetei.  

Provocată să fie lider

Pe toată perioada liceului, Dorina s-a implicat cu tot sufletul în tot felul de proiecte, iar la jumătate de an după ce a devenit voluntar „Interact" a fost aleasă în funcţia de preşedinte.

Cel mai mult i-a plăcut campania „Donează şi salvează", o campanie în care tinerii sunt atraşi să doneze sânge pentru a-şi ajuta semenii. Este impresionată de copiii din centrele de plasament şi face tot posibilul ca atunci când merge acolo să aducă un strop de bucurie micuţilor.

„Mă implic în ceea ce fac. Poate că acesta este motivul pentru care am fost aleasă preşedinte pentru un an. A fost o provocare pentru mine să fiu lider. Mi‑am descoperit calităţi pe care nu credeam că le am şi am învăţat chiar să mă descurc şi în ipostaze neprevăzute."

"Visul meu este să studiez peste hotare datorită pasiunii mele pentru limba engleză."
Dorina Cozma
elevă

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite