Au trecut la pas de „proba messenger“ la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că au primit subiecte uşoare, elevilor de clasa a XII-a nu le-a fost greu în faţa calculatorului. Rezultatele parţiale ale probei de informatică de la Bacalaureat arată că mai mult de 30% din elevii evaluaţi au obţinut certificat de utilizator experimentat.

După primele patru zile de concurs, statisticile de la Centrul Naţional de Evaluare arată că aproape 39% dintre liceenii de clasa a XII-a sunt foarte buni în privinţa calculatoarelor, iar aproape 34% dintre aceştia sunt utilizatori avansaţi. Doar 6.780 dintre elevii care s-au prezentat săptămânile trecute la examen sunt utilizatori începători.

Lucruri de bun-simţ

Specialiştii explică rezultatele excelente ale elevilor prin faptul că subiectele primite au fost la nivel mediu.

„Pentru un liceu cu profil informatic, problemele primite la examen erau foarte uşore. Dar şi pentru celelalte şcoli, lucrurile cerute erau de bun simţ. După părerea mea, toţi liceenii trebuiau să le ştie. Noi, la Liceul „Tudor Vianu" am avut doar trei candidaţi care au luat calificativul „avansat, restul sunt utilizatori experimentaţi", a declarat Silvia Moraru, director la Liceul „Tudor Vianu" din Capitală.

La rândul lor, elevii care au susţinut această probă spun că se aşteptau la subiecte ceva mai dificile. Examenul a durat 90 de minute, timp în care elevilor li s-a cerut să demonstreze că ştiu să folosească  o aplicaţie prin care accesau informaţii, precum Internet Explorer sau Mozilla Firefox.

O singură problemă a fost mai grea

Liceeni au mai avut de realizat şi setările pentru ca pagina de internet accesată să rămână în memoria calculatorului timp de o săptămână. Pentru Florian Pasăre, elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu" prima parte a examenului a fost simplă.

„Accesul la internet a fost uşor, serverul s-a blocat doar puţin la început, dar a apoi a mers bine. Per ansamblu, totul a fost uşor. M-am gândit mai mult la cerinţa cum să folosesc PowerPoint-ul, pentru că ni se cerea să încadrăm un titlul într-un chenar", a spus Florin. Alţii spun că a fost suficient să arate că ştiu să vorbească pe messenger.

S-au pregătit puţin timp

Colegul lui, Mădălin Băjenaru, spune că s-a pregătit o săptămână pentru examen, pentru că de fapt ştia ce se cere. „Nu cred că ne va ajuta în vreun fel după ce terminăm. Nici nu primim note, aşa că, eu cred că vom avea o diplomă în plus, o hârtie de care nu se va interesa nimeni", spune Mădălin.

Ce probe urmează la Bacalaureat

31 mai - 4 iunie 2010 - Proba orală de limba modernă

28 iunie 2010 - Proba scrisă de limba şi literatura română

29 iunie 2010 - Proba scrisă de limba şi literatura maternă

30 iunie 2010 - Proba obligatorie a profilului de studiu (matematică, istorie, geografie)

2 iulie 2010 - Proba scrisă, la alegere, a profilului

8 iulie 2010 - Afişarea rezultatelor

5-7 iulie 2010 - Depunerea contestaţiilor

8 iulie 2010 - Afişarea rezultatelor finale

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite