Alcoolul te lasă corijent la purtare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii scapă de inhibiţii după ce consumă alcool. Asociată cu școala, băutura aduce un dezastru în catalog. Un pahar de vin are efecte benefice asupra organismului, spun medicii. Regula nu se aplică însă şi adolescenţilor, cărora le e interzis alcoolul.

Alcoolul e posibila cauză pentru celebritatea nedorită de care au parte de câteva zile mai multe eleve din Fălticeni. Potrivit colegilor, după ce ar fi consumat alcool, ele au oferit un număr de striptis profesionist. Ancuţa şi Jojo, elevele în cauză, au 18 ani şi sunt în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu" din Fălticeni.

Înfierbântate de aburii alcoolului, ele au renunţat la inhibiţii şi în acelaşi timp la haine în aşteptarea profesorului. Isprava lor a fost filmată de un colegă chiar la cererea celor două dansatoare. Fetele au vrut să fie admirate de cât mai mulţi colegi şi după dansul pe catedră au ieşit la geam la bustul gol, fluturându-şi sutienele în semn de salut pentru băieţii de pe terenul de sport. Cele două eleve dansatoare, cameramanul de ocazie şi alte două colege s-au ales cu nota 3 la purtare şi o amendă de 500 de lei de la Poliţie.

Doina Monoranu, directo­­­rul adjunct al liceului, spune că în condiţiile în care cele cinci eleve nu absentează, au nota 10 la purtare pe pri­­­­­­­mul semestru, nu vor mai avea abateri şi vor obţine rezultate bune la învăţătură vor putea promova clasa.

Consum crescut

Poate părea un truism, dar merită repetat. Alcoolul poate avea consecinţe benefice asupra organismului, dar şi efecte negative. Chiar dacă un pahar de vin ajută circulaţia sangvină, doctorii avertizează că acest principiu nu se aplică şi tinerilor. Mai mult, adolescenţii se încadrează în categoria persoanelor care nu au voie să bea alcool.

În acelaşi timp, consumul în rândul tinerilor a crescut în ultima perioadă. Potrivit unui studiu realizat de Uniunea Europeană 29% dintre tinerii români consumă alcool în cantităţi mari săptămânal. Tinerii din România se întrec la băutură cu cei din Irlanda, Germania, Austria şi Marea Britanie. Aceste ţări înregistrează şi ele un consum de alcool peste media europeană. (A mai colaborat Iulia Tomuţ).

Interzis la alcool în şcoli

Potrivit regulamentului publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, elevilor le este interzis să deţină şi să consume alcool în şcoli. Elevii pot primi pedepse ca observaţia individuală, mustrarea, retragerea bur­­­­sei, mutarea disciplinară la altă clasă sau la altă şcoală, scăderea notei la purtare sau exmatricularea.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite