A schimbat halatul de muncitor cu cel de medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băimărean de 22 de ani, care muncea la supermarket, a intrat la Medicină cu nota 10. Tudor Vinţ s-a angajat imediat după terminarea liceului, pentru că voia să fie independent. Apoi şi-a dorit o carieră de doctor.

Tânărul a decis să dea admitere la Facultatea de Medicină din Oradea în urmă cu doar două luni, fără să fi făcut, în prealabil, nicio oră de meditaţie la chimie organică ori anatomie. A terminat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" din Baia Mare şi, imediat după absolvire, a ales să se angajeze. „Am lucrat la Praktiker, Romstal şi, în ultimele 14 luni, la Metro. Controlam facturile şi marfa clienţilor la ieşire şi dădeam cu ştampila", explică Tudor.

Băimăreanul consideră că cei trei ani în care a lucrat i-au prins bine şi l-au pregătit pentru viaţă. „E important să înveţi să relaţionezi cu oamenii. Asta am făcut în perioada în care am muncit: am învăţat, m-am maturizat", subliniază Tudor. „Faptul că am avut colegi de serviciu care, deşi au terminat o facultate cu rezultate bune, au ales să se angajeze pe posturi care nu presupuneau studii superioare, m-a pus pe gânduri", mărturiseşte tânărul.

„Am prins ultimul tren spre cariera de medic"

Tudor a fost admis anul trecut la Facultatea de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii de Nord din Baia Mare. „Mi-am demonstrat că pot, doar că am renunţat la studii la scurt timp, rămânând în câmpul muncii. Nu avea nicio noimă să fac o facultate doar ca, după absolvire, să îngroş rândul tinerilor şomeri absolvenţi de facultăţi care nu le asigură niciun fel de temei pentru viitor", adaugă tânărul.

În opinia acestuia, medicină pot face doar cei care
s-au născut cu harul de a-i ajuta pe semeni. „Nu m-a influenţat faptul că tatăl meu este, la rândul lui, medic. Însă îmi place să ajut oamenii şi, privind din afară, îndrăznesc să cred că am abilităţi pentru a deveni un bun doctor. Să spunem că am prins ultimul tren spre cariera de medic", punctează Tudor Vinţ. Din momentul în care a început să-şi câştige propriii bani, tânărul a strâns din salarii suma necesară cumpărării unui calculator.

Din salariu, şi-a cumpărat calculator

„A contat enorm faptul că am reuşit să-mi iau unele lucruri din banii munciţi de mine. Mi-am luat şi frigider, chiar şi mobilă. Desigur, toate acestea, în timp. Am ajuns să apreciez banii câştigaţi prin muncă, mai cu seamă după ce am înţeles că există oameni care muncesc din greu pe bani puţini şi care au de întreţinut şi o familie", adaugă Tudor.

A demisionat pentru a da admitere

Tudor s-a decis să se îndrepte către Facultatea de Medicină în urmă cu doar două luni. „A fost o concurenţă destul de mare, mai ales că erau puţine locuri fără taxă. Am învăţat singur, nu am plătit ore. Şi am vrut neapărat să dau admitere «pe bune», bazându-mă pe cunoştinţele mele. Nu aş fi crezut, totuşi, că voi intra primul pe listă, cu nota 10", mărturiseşte băimăreanul.

Tudor Vinţ nu regretă faptul că a demisionat de la locul de muncă pentru a se putea concentra asupra admiterii. „Orice fel de serviciu, făcut conştiincios, îţi răpeşte timp. Am preferat să-mi dau demisia, pentru că, odată decis, nu mi-am pus nicio clipă problema că nu voi intra", spune tânărul.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite