20 de ani româno-englezi la „George Coşbuc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 27 mai, Colegiul Naţional „George Coşbuc“ a sărbătorit aniversarea a 20 de ani de colegiu bilingv. Cu această ocazie, profesorii s-au reîntâlnit cu foştii lor elevi. Sorina Coţovanu, directoarea colegiului, a invitat la întrevedere şi câţiva foşti profesori.

Doi liceeni au avut dificila sarcină de a modera discuţia, provocându-i pe cei prezenţi să depene amintiri din liceu. De pildă, foştii profesori au fost întrebaţi care a fost cel mai memorabil moment petrecut la „Coşbuc". Minna Graber, o profesoară din Marea Britanie, a povestit cum a dansat hora în „straie româneşti", exact cu un an în urmă.

Amintiri din liceu

După aceea, a fost rândul elevilor să povestească. Foştii şi actualii şi-au comparat metodele de „relaxare" din timpul orelor: primii cu nostalgie, cei din urmă cu prudenţă. Din poveşti a reieşit că liceenii de azi chiulesc mai mult. Momentul a fost urmat de o prezentare powerpoint despre evoluţia liceului de-a lungul anilor şi de încă una cu fotografii din copilăria profesorilor, publicul trebuind să ghicească cine era cine. La final, olimpicii naţionali ai colegiului au fost premiaţi cu diplome şi cărţi. 

Activităţi artistice

Într-o altă sală, elevii au asistat la o demonstraţie de „Debate & Public Speaking". De alt­fel, în tot liceul s-au desfăşurat activităţi paralele. La bibliotecă a avut loc un interviu cu scriitoarea Maria Postu, în laboratorul de chimie s-au prezentat referate privind protejarea mediului, într-o sală de curs s-a organizat un concurs despre evenimente şi personalităţi din lumea antică, iar în alta elevii şi-au împărtăşit impresii din călătorii. În sala de sport, băieţii au încins un meci de baschet. Au mai avut loc şi scenete din piese de teatru precum „Romeo şi Julieta", un recital de pian şi chiar o porţie de rock japonez cântat de o trupă din liceu. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite