Sibiu: promoţie la cărţile universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga“ a găsit o formulă originală de a-i atrage pe studenţi către cărţi: o tombolă cu premii în bani. Ideea a atras studenţii, care spun că banii îi vor folosi pentru a cumpăra cărţi şi  alte materiale didactice.

Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu a lansat un concurs pentru studenţii care merg la bibliotecă. Toţi cei care împrumută o carte completează un talon şi, în urma unei trageri la sorţi, pot pleca acasă cu o sumă care ajunge până la 500 de lei. Campania „Citeşte şi Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga" din  Sibiu te premiază" se desfăşoară până la 21 iunie, iar valoarea totală a premiilor puse în joc este de 2.000 de lei. Marele premiu este de 500 de lei, la care se adaugă alte cinci premii de câte 300 de lei.

Studenţii au venit cu ideea

„Numărul studenţilor care vin la Biblioteca Universitară a ULBS a crescut cu peste 45 de procente în ultimul an. Prin acest concurs vrem să convingem tot mai mulţi studenţi să ne viziteze", spune Rodica Volovici, directoarea Bibliotecii Universitare. Studenţii au venit cu această idee şi i-au convins pe profesori să o pună în practică. „Ideea acestei campanii a avut în vedere necesitatea de a atrage cât mai mulţi studenţi către bibliotecă.

Conducerea universităţii a fost receptivă la acest proiect, motiv pentru care ne susţine în acordarea premiilor şi în suportul logistic necesar pentru a  avea o campanie de succes. Ne dorim şi credem că banii vor fi folosiţi spre achiziţionarea acelor cărţi de care studentul are mai mare nevoie", a declarat Ilie Banu, reprezentant al studenţilor în Senatul ULBS şi iniţiator al proiectului.

„Eu am auzit în facultate despre proiect şi mi‑am luat un tichet ieri. Sincer să fiu, mai fusesem o singură dată la biblioteca aceasta, anul trecut, dar acum cu siguranţă o să merg mai des", spune şi Ioana Georgescu, studentă în anul II.

Economiştii au cele mai mari şanse

Cele mai mari şanse pentru a câştiga premiile puse în joc le au studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice, urmaţi de cei ai Facultăţii de Drept şi cei ai Facultăţii de Litere. Conform unui studiu realizat de specialiştii Bibliotecii Universitare, cei mai mulţi studenţi care ajung pe la bibliotecă - 25% - sunt de la Ştiinţe Economice, urmaţi de Drept - 18% şi Litere - 13%. La polul opus în Sibiu se află studenţii de la Facultatea de Ştiinţe, cu patru procente, Facultatea de Ştiinţe Agricole şi Industrie Alimentară  şi Facultatea de Istorie - trei procente.

„În categoria de utilizatori ai bibliotecii sunt incluşi: studenţii, masteranzii, doctoranzii, personalul didactic şi nedidactic din ULBS, studenţii şi cadrele didactice din alte instituţii de învăţământ superior de stat sau particular din Sibiu, profesorii din învăţământul preuniversitar sibian, elevii, personalul altor biblioteci sau instituţii de cultură din Sibiu", explică Elena Mărginean, şef serviciu.

"Conducerea universităţii a fost receptivă la acest proiect. Credem că banii vor fi folosiţi spre achiziţionarea acelor cărţi de care studentul are mai mare nevoie.''
Ilie Banu student

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite