Şcoală de vară la Braşov, cu profesori de la Harvard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Până pe 15 iunie, studenţii se pot înscrie la programul „Aspire Academy“, organizat la Poiana Braşov. 40 de tineri vor fi selectaţi să participe gratuit la şcoala de vară,  unde profesori de la Harvard şi experţi români vor vorbi despre leadership şi antreprenoriat.

Nouă tineri români, şcoliţi la universităţi de top ca Harvard, Princeton sau Georgetown s-au gândit să organizeze o şcoală de vară în România, cu profesori americani, la care să participe gratuit 40 de tineri din Europa de Est, români sau străini.  Echipa „Aspire Academy" vrea să ofere studenţilor oportunitatea de a lua contact cu un alt sistem de formare şi dezvoltare, diferit de cel din facultăţile româneşti. Dinu Gheorghe, Alex Radu, Alexandra Copos, Ana Sârbu, Irina Anghel, Cosmin Ghiţă, Eugen Taso, Anca Cercel-Duca şi Ionuţ Muntean sunt cei nouă tineri care au pus la cale proiectul.

Antreprenoriat occidental

Alexandra Copos, în prezent masterandă la Harvard Kennedy School of Government din America, explică cum au ajuns la  ideea organizării programului:  „O colegă de-a noastră, Irina Anghel, care a fost masterandă anul trecut la Şcoala de Guvernare „Harvard Kennedy", a intrat în contact cu profesorul David Ager, care predă antreprenoriat social la Harvard şi care participase la o şcoală de vară anul trecut în Georgia. Încântaţi de ideea unui proiect de vară similar în România, în asociaţie cu profesori de la Harvard, am reuşit să strângem o echipă de tineri care să se dedice în mare parte organizării".

De ce au ales ca şcoala de vară să se concentreze pe leadership şi antreprenoriat? „Cred că vârsta la care sunt viitorii studenţi Aspire - 19-22 de ani - este ideală pentru a investiga ceea ce şi-ar dori să facă în viaţă. Conceptele de leadership servesc ca o bună bază oricărui tânăr care porneşte la drum indiferent dacă acesta doreşte sau nu să-şi deschidă un business propriu", explică Alexandra.

image

"Inspiraţia vine nu numai din contactul lor direct cu mari profesori de la Harvard, ci şi din interacţiunea cu antreprenori români.''
Alexandra Copos masterand

Şcoala de vară are loc la sfârşitul lui iulie (26 iulie - 3 august), la Poiana Braşov. În fiecare zi, echipa de lectori de la Harvard va susţine cursuri şi va antrena tinerii în discuţii pe marginea unor studii de caz, din leadership, management sau arta negocierii. La prânz, invitaţii speciali români îşi vor împărtăşi poveştile de succes în media, finanţe, sport, tehnologie şi educaţie.

„Inspiraţia vine nu numai din contactul lor direct cu mari profesori de la Harvard, ci şi din interacţiunea cu antreprenori de renume din România, precum Raed Arafat (care a iniţiat sistemul de ambulanţă pentru Ministerul Sănătăţii sau Florin Talpeş care a inventat sistemul de securitate online BitDefender)", explică Alexandra, care studiază Administraţie locală şi dezvoltare urbană la Harvard Kennedy School. Tinerii care vor să participe la şcoala de vară trebuie să dovedească, prin CV, că au trecut prin experienţe de lideri fie în cluburi de studenţi, afaceri proprii, organizaţii non-guvernamentale sau activităţi sportive. Totodată, trebuie să demonstreze că sunt implicaţi civic, că vor să ajute comunitatea din care fac parte.

Care sunt criteriile de selecţie?

Cosmin Ghiţă, un alt membru al echipei, studiază în America, la Bates College, în statul Maine, la specializarea Politică Economică şi Limba Rusă. Tânărul a absolvit liceul la Şcoala Americană Internaţională, unde a fost bursier. „Vrem să vedem cât mai multe din următoarele însuşiri: motivare ieşită din comun, siguranţă de sine, capacitatea de a lua o decizie, o bună organizare personală, determinare, abilitatea de a-i asculta şi include pe co-echipieri, abilitatea de a-i împinge pe restul spre realizarea unui ţel comun", explică el. Înscrierea se  face pe bază de aplicaţie online pe site-ul www.aspireacademy.ro, unde găsiţi şi mai multe detalii.

image

'Vrem să vedem motivare ieşită din comun, siguranţă de sine, capacitatea de a lua o decizie, o bună organizare personală.''
Cosmin Ghiţă student

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite