Examen de masterat cu profit garantat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorii economiști și-au creat propria afacere
Viitorii economiști și-au creat propria afacere

Masteranzii de la Facultatea de Management-Antreprenoriat pun în practică ideile de afaceri învăţate la şcoală. Tinerii au organizat un eveniment în urma căruia s-au străduit să scoată profit, căci banii adunaţi vor merge la Spitalul de Copii.

Tot mai mulţi studenţi se plâng că profesorii pun accentul pe partea teoretică şi în facultate fac prea puţină practică. Cinci tineri au avut şansa să demonstreze cât se poate de practic cunoştinţele dobândite pe băncile facultăţii. Masteranzi în anul întâi la Facultatea de Management-Antreprenoriat, tinerii au de susţinut un examen în care partea practică presupune organizarea unui eveniment pentru care costurile să fie minime şi profitul cât mai mare.

Pentru a obţine o notă bună şi pentru că le place ce fac, tinerii au pus ideile cap la cap, şi au hotărât să transforme planul în realitate. Astfel, masteranzii au decis să organizeze weekend-ul trecut un târg cu produse confecţionate manual, expozanţii să achite o taxă de participare, să vândă inclusiv ei în cadrul târgului, iar profitul obţinut să fie donat Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu".

Profit din tombolă

Pentru că evenimentul a avut şi un scop caritabil, studenţii au reuşit să scadă cheltuielile obţinând gratuit spaţiul pentru expoziţii. „Art Unique", aşa cum a fost denumit evenimentul, a avut loc în foaierul de la Cinema Capitol.Timişorenii au putut cumpăra produse realizate manual de aproximativ 20 de expozanţi.

Tinerii au organizat şi o tombolă, la care premiile au constat în produse lucrate manual.„Am gândit ca la intrare să amplasăm şi urne pentru donaţii, iar dacă suma donată depăşeşte 5 lei, donatorii să primească o felicitare de Crăciun", a spus Andrei Kovacs, unul din tinerii implicaţi în proiect. Masteranzii au adunat de pe urma târgului aproximativ 1.000 de euro, iar toţi banii vor fi donaţi sub formă de obiecte Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu". Proiectul de afacere pus la cale de tinerii masteranzi a presupus şi o promovare puternică a evenimentului, astfel încât să reuşească să obţină un profit cât mai bun. În acest sens, au fost lipite afişe în puncte cheie din oraş, târgul a fost promovat pe site-urile de specialitate, dar şi pe reţelele de socializare facebook şi hi5.

Teoria alungă materia cenuşie

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a premiat la începutul acestui an trei tinere de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara. Studentele au obţinut premiul BNR pentru lucrarea „Stabilitate financiară. Stabilitate monetară". Isărescu le-a numit pe cele trei fete viitorii „apostoli" ai BNR, oameni care trebuie să transmită către public un mesaj corect şi care să inspire încredere.

Întrebate cum văd învăţământul românesc, cele trei studente au răspuns la unison că una dintre cele mai mari probleme ale sistemului universitar de la noi este că se pune prea puţin accentul pe practică, în timp ce se bate monedă pe teorie, ducând la situaţii în care studentul iese din facultate cu o diplomă care nu are nicio valoare dacă în faţa angajatorului absolventul nu ştie să pună în practică ce a învăţat.
„Poate dacă învăţământul românesc ar pune accent pe o  îmbinare a teoriei cu practica, rezultatele ar fi mult mai bune şi majoritatea ar opta pentru formarea  în ţară. Trei săptămâni de practică nu sunt suficient", a spus Iulia Strezariu. Aceasta consideră că ar trebui făcută practică pe tot parcursul semestrului, iar materiile adaptate la realităţile şi necesităţile actuale.

"Poate dacă învăţământul românesc ar pune accent pe o  îmbinare a teoriei cu practica, rezultatele ar fi mult mai bune"
Iulia Strezariu studentă

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite