Au scăzut chiriile în centrele universitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriile în centrele universitare din România pornesc de la 100 de euro la garsoniere şi ajung la 320 de euro pentru apartamentele cu trei camere, potrivit unei cercetări a site-ului imobiliare.ro.

Specialiştii avertizează însă că începând din septembrie majorarea cererii din partea studenţilor va creşte uşor nivelul preţurilor la garsoniere şi apartamente.
În Bucureşti, chiria unei garsoniere în zone precum Drumul Taberei, 1 Mai, Titan, Militari, Vitan sau Dristor porneşte de la 170 de euro pe lună.

Pe de altă parte, pot fi găsite apartamente cu două camere la preţuri începând de la 250 de euro/lună în zone precum Tei, Fizicienilor, Brâncoveanu, Morarilor sau Kogălniceanu. Studenţii pot alege apartamente cu trei camere pentru preţuri care pornesc de la 320 de euro/lună în Tineretului, Titan sau Drumul Taberei.

Chirii scumpeîn transilvania

În Cluj, preţurile au scăzut mai puţin, cu doar aproximativ şase procente. În zona Zorilor, de exemplu, studenţii pot închiria garsoniere cu 150-180 de euro/lună. În această perioadă, preţurile apartamentelor cu două camere pornesc de la 180 de euro/lună în Mănăştur.
În Timişoara, în zona Complexului Studenţesc, preţul cerut pentru închirierea unei garsoniere mobilate, în stare bună, porneşte de la 120 de euro/lună.

În acelaşi timp, pentru un apartament cu două camere, preţul chiriei porneşte de la 250 de euro/lună, iar pentru un apartament cu trei camere de la 300 de euro/lună. Apartamente la preţuri bune pot fi găsite şi în Circumvalaţiunii, Aradului, Lipovei sau Şagului.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite