Titlu mondial la karate pe muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Roberta Pisarciuc (foto), de 13 ani, este elevă în clasa a VII-la la „Spiru Haret” din Tecuci, judeţul Galaţi, şi a reuşit să obţină recent în Austria, titlul mondial la „musical forms”, o formă de karate ce implică mişcări de arte marţiale pe un fond muzical.

„Acest stil de are marţiale implică atât kumite - luptă fără adversar - cât şi dansul. Deşi nu este destul de cunoscut la noi în ţară, pe plan mondial este foarte practicat şi există posibilitatea ca la Londra, în anul 2012, să fie introdus printre sporturile olimpice", spune Maria Roberta. Tânăra nu a neglijat şcoala în detrimentul sportului.

„Până acum am numai medii de zece, dar nu pot spune că sunt tocilară. Vreau pur şi simplu să-mi păstrez toate opţiunile deschise pentru viitor", explică Maria. Titlul câştigat în Austria i-a adus Mariei Roberta un ajutor din partea... poliţiei. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (IPA) regiunea 1 Galaţi va suporta costul deplasărilor şi stagiilor sale de pregătire. Ţinta principală: Olimpiada din 2012 de la Londra!

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite