Profesor de 12 ani predă Origami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan este elev în clasa a VI-a, iar în timpul liber ţine cursuri de arte. Băiatul studiază la Şcoala Generală nr.179 din Bucureşti şi este iniţiatorul Clubului “Palatul de hârtie”, unde învaţă alţi tineri cum să facă figurine din hârtie.

"Origami dezvoltă creativitatea, viziunea în spaţiu, îndemânarea, educă logica şi încurajează gândirea", spune Bogdan Ionescu. Elevul are deja 15 învăţăcei, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. „La club le arăt cum să plieze hârtia şi le predau câteva noţiuni despre Origami, şcoli, curente şi mari maeştri ai acestei arte japoneze", povesteşte tânărul profesor.

Elevul se gândeşte şi să scoată o carte, "Origami Candy", despre cum se fac figurinele ce imită bomboanele. Bogdan se pregăteşte să plece la vară, pentru aproape o lună, la un colegiu din Daven, Anglia, unde o să predea arta figurinelor din hârtie. La întoarcere în ţară, tânărul profesor va fi prezent la „Săptămâna japoneză", organizată la Şcoala Internaţională din Cluj.

A studiat şi zece ore pe zi

Bogdan a început să aibă această pasiune la vârsta de cinci ani, când a primit două cărţi despre Origami. ,,Cadoul a fost bine-venit, pe vremea aceea mă cam plictisisem de jucăriile simple", spune băiatul. Până să ajungă profesor de Origami, el a studiat arta japoneză chiar şi zece ore pe zi.

„Am reuşit să învăţ din diagrame, chiar înainte să ştiu să citesc", povesteşte Bogdan. Cel mai mult a lucrat la un arici de mare, realizat prin 500 de plieri, figurină pentru care au fost necesare patru ore.

În prezent, tânărul profesor se poate lăuda cu peste 2.000 de figurine, pe care vrea să le arate publicului într-o expoziţie permanentă. Talentul său nu a fost trecut cu vederea. El este singurul copil-artist care a avut expoziţii şi ateliere de Origami la Muzeul Naţional Cotroceni, la Muzeul Satului şi la Palatul Şuţu. Mai mult, la sfârşitul lunii mai, Bogdan a câştigat premiul III la Gala Societăţii Civile, secţiunea "Educaţie şi cercetare".

Viseaz la Nobel

Bogan Ionescu s-a gândit de pe acum ce vrea să facă pe viitor. Tânărul vrea să urmeze cursu­rile unei pres­tigioase facultăţi tehnice din America, Massachusetts Institute of Technology (MIT), însă nu s-a hotărât la ce liceu vrea să dea admiterea.

În plus, el visează să câştige premiul Nobel pentru robotică şi să aplice principiile Origami în diverse ştiinţe.

Elevul se promovează cu succes şi pe internet. Blogul său, http://origamibogdanionescu.blogspot.com, a adunat până acum peste 10.000 de vizitatori din data de 21 iunie 2009, când a fost creat.

Cei care doresc să deprindă secretele Origami de la Bogdna pot merge sâmbătă, de ora 11.30, la Clubul "Palatul de Hârtie" din cadrul Şcolii Generale Nr. 179 din Bucureşti.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite