Prima lecţie a dascălilor la şedinţa cu părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diriginţii au avut de trecut primul test al nemulţumirilor şi îngrijorărilor legate de şcoală la şedinţele cu părinţii noilor sau vechilor lor elevi. Cine are grijă să nu se bată copilul meu la şcoală? Dar de ce luăm atâtea caiete speciale? Sunt câteva dintre primele întrebări ale părinţilor la început de şcoală.

Şcoala nr. 197 din Bucureşti - prima şedinţă cu părinii din noul an şcolar pentru clasa a V-a. E prima dată când elevii vor avea mai mulţi profesori, materii mai complicate, metode de predare diferite. Diriginta Alina Dicu trebuie să susţină prima „lecţie" pentru părinţi. Le prezintă regulamentul de ordine interioară, dascălii şi structura anului şcolar.

Apoi vin problemele legate de siguranţa copiilor şi puţinele întrebări legate de pauze. Deja se iveşte prima problemă. „Laptele este mai mereu stricat, iar cornul...nu ştiu de ce îl mai aduce", spune supărată mamica unui băiat de clasa a V-a. Odată spartă gheaţa, nemulţumirile publice se înmulţesc.

„Referitor la securitate am înţeles că băieţii mai mari din clasele a VII-a şi a VIII-a se iau de cei mai mici. Băiatul meu a luat deja o palmă pentru că nu a vrut să iasă de pe terenul de fotbal", spune Stana, mama unui elev. Diriginta încearcă să dea câteva sfaturi. „Dacă se întâmplă astfel de incidente elevul trebuie să anunţe imediat profesorul. Este foarte bine că mi-aţi spus ce s-a întâmplat şi o să iau măsuri", o linişteşte Alina Dicu. „Primăria trebuie să asigure securitatea în şcoli. Ar trebui montate camere video şi astfel nu vor mai fi probleme", adaugă părintele. Directorul adjunct al şcolii, Sergiu Gârleşteanu, dă asigurări că, în curând, vor fi montate sisteme de supraveghere în curtea şcolii şi pe coridoare.

Manuale gratuite, dar rupte

O altă problemă a părinţilor este legată de manuale. „Trebuie să cumpărăm unele cărţi. Este adevărat că le primesc gratuit, dar unele sunt foarte deteriorate", se plâng părinţii. La Şcoala nr.124 din Bucureşti o plângere e legată de comportamentul unui profesor tratat, deocamdată, cu bunăvoinţă. „Profesoara Salomea Popescu îi trăgea de păr dacă nu ştiau la tablă sau dacă nu-şi făceau temele. Nu i-am făcut reclamaţie. Am vorbit cu ea în particular, dar a avut în continuare acelaşi comportament", spune Cristina, mama unui băiat din clasa a IV-a de la Şcoala nr.124 din Bucureşti.

Corecţii şcolare

Elevii de la clasa a IV-a C au avut în fiecare an altă profesoară, iar părinţii spun că acest lucru i-a afectat foarte mult pe micuţi. Actuala învăţătoare, Camelia Spătaru, s-a întâlnit pentru prima dată cu părinţii şi le-a spus noile reguli ale clasei. „Nu sunt de acord cu violenţa. Am stabilit în spatele clasei o băncuţă a pedepsei. Dacă un elev nu este cuminte, este pedepsit să stea singur în bancă în spatele clasei", a adăugat învăţătoarea Camelia Spătaru.

Părinţii au ridicat şi problema caietelor speciale. Sătui să arunce banii pe materiale pe care elevii nu le folosesc, părinţii au cerut să nu mai cumpere decât caiete normale. „Nici nu s-au atins de ele. Fosta învăţătoare le-a cerut o grămadă de caiete speciale şi nici nu le-au deschis. Sunt foarte scumpe, au fost cam 70 de lei. Anul acesta învăţătoarea ne-a spus că o să lucreze pe caiete normale, dar şi pe cele de anul trecut pe care nu le-au folosit", arată Cristina, mama unui băiat.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite