Premiat la aeromodelism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pleşea (foto) din Călăraşi este în clasa a VII-a şi are peste 40 de diplome în aeromodelism. După ce a studiat pianul timp de trei ani, adolescentul şi-a dat seamă că este atras de lumea avioanelor.

Tânărul frecventează cursurile de aeromodelism de un an şi jumătate şi până în prezent a obţinut peste 40 de diplome şi trei medalii la concursurile de construit machete pentru avioane, matematică şi engleză.

Andrei construieşte împreună cu colegii săi de la Palatul Copiilor, sub îndrumarea Valentinei Mereuţă, profesorul care se acupă de clasa de aeromodelism, machete de avioane, elicoptere, planoare, rachete şi navomodele. Datorită lucrărilor sale a câştigat multe concursuri naţionale.

La Pucioasa la Concursul „Henri Coandă", el a luat locul I, unde a prezentat o rachetă şi tot aici a obţinut locul  II  pentru prezentarea unui elicopter. A începul cu planoare mici şi i-a plăcut foarte mult pentru că i se par cele mai migăloase.

„Am început cu planoare mici, am fost foarte entuziasmat de tot ceea ce se întâmpla la sala de aeromodelism. După o jumătate de an am intrat la echipa de performanţă a Palatului", spune Andrei. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite