Practică luptele de contact

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Jicmon
Octavian Jicmon

La numai 13 ani, karatistul braşovean legitimat la Clubul Sportiv JKA România are în palmares 29 de medalii, dintre care zece de aur, fiind elev în clasa a VII-a, la Şcoala Generală Nr. 2, din Braşov.

Octavian Jicmon (foto) este unul dintre cei mai valoroşi karateka din Braşov. Luna aceasta a participat la Campionatul Mondial de karate SKUND de unde a fost, însă, eliminat în faza preliminariilor. 

„Chiar dacă am parcurs patru zile pe drum, nu mi-a fost greu şi chiar mi‑am dorit foarte mult să iau parte la această competiţie. O prezenţă la Campionatul Mondial înseamnă foarte mult pentru orice sportiv şi am avut parte de o experienţă unică, de neuitat", a precizat adolescentul.

Tânărul luptător a debutat în sportul de contact pe tatami, la nouă ani. „Îmi plăceau foarte mult filmele cu Bruce Lee şi de aceea am decis să practic acest sport", povesteşte campionul.

Octavian Jicmon are centura maro, de 1 KYU, ultimul nivel înainte de centura neagră. În ceea ce priveşte planurile de viitor, spune că: „Îmi doresc foarte mult să am rezultate bune pe plan naţional, pentru a obţine calificarea la Campionatul Mondial din Germania, în 2011". 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite