Liceul „Dante Alighieri“ se modernizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul bilingv româno-italian „Dante Alighieri“ primeşte în fiecare zi aproape 900 de elevi, de la clasa a V-a, până la a XII-a, într-o clădire de 4.750 de metri pătraţi, cu două etaje, ridicată acum mai bine de o jumătate de secol.

În curtea şcolii pe o zonă puţin îngrijită în prezent, există un bazin de înot din beton, construit în anii 1970, care în prezent nu mai are instalaţii funcţionale şi este, în general, într-o stare înaintată de degradare. Există şi o sală de sport (fără duşuri), iar elevii nu beneficiază de spaţii de interacţiune socială, ori în care părinţii să-şi poată aştepta copiii, când vin să-i ia de la şcoală.

Toate acestea urmează să se schimbe. Primăria sectorului 3 şi Ambasada Italiei la Bucureşti vor să dea o faţă nouă şcolii, care ar urma să devină, potrivit reprezentanţilor celor două instituţii un centru educaţional complex.

Mai multe clădiri noi

În noua sa formă, liceul va include spaţii cu funcţii sportive, de alimentaţie publică şi spaţii de interacţiune, precum şi un sistem informatic performant şi interactiv.  Un parteneriat, decis recent de ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, şi de primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, prevede construirea unui corp nou de clădire, cu subsol, parter şi două etaje, în care vor încăpea 8 săli de clasă, 4 laboratoare şi dotări after school, spaţii de primire, o sală de festivităţi, o cantină cu spaţiu de preparare a hranei, dar şi un corp adiacent sălii de sport ce va îngloba actualul bazin de înot, la rândul său modernizat.

Cei doi oficiali au vizitat recent liceul „Dante Alighieri" şi au făcut cunoştinţă cu liceenii care învaţă aici, viitorii beneficiari ai rpoiectului de modernizare. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite