Iubeşte dansul şi face performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel şi-a descoperit întâmplător talentul de dansator, iar de atunci îl demonstrează la toate concursurile la care participă. Adrian Iridon a început să danseze atunci când a acceptat să fie partenerul unei colege de clasă pentru spectacolul de Crăciun.

Adrian este elev în clasa a IV-a la Şcoala Generală „Nicolae Iorga" din Sibiu. În urmă cu doi ani, o colegă de clasă care frecventa cursu­rile de dans sportiv la clubul din oraş l-a rugat să-i fie partener pe ring la serbarea de Crăciun. După doar câteva ore de antrenament, Adrian a constatat că îi place şi că îşi doreşte să continue, aşa că s-a înscris şi el la club.

Între dansatori trebuie să fie armonie

În trecut mai practicase baschetul şi înotul, dar niciunul nu a fost pe placul lui aşa cum e dansul. „Mi-a intrat în sânge. Pentru mine, dansul e totul. Prin dans ajung să mă dezvolt şi să-mi exprim bucuria interioară", spune Adrian. Antrenorii săi sunt Cătălin Rădulescu şi Alexandra Păunescu, o pereche de dansatori  cu studii, experienţă şi rezultate bune în domeniu.

Adrian e foarte ataşat de ei. „Antrenorii devin o a doua familie. De-a lungul timpului s-a creat o relaţie specială între ei, lucru pe care îl văd foarte benefic în formarea lui", spune Camelia Iridon, mama băiatului.

O pereche „aranjată"

Adrian merge la club de trei ori pe săptămână şi de fiecare dată se antrenează câte o oră şi jumătate. Doar în preajma concursurilor e nevoie de efort suplimentar. Partenera cu care Adrian împarte dragostea pentru dansul sportiv e Teodora Vezan, elevă în clasa a VI‑a la Colegiul „Gheorghe Lazăr" din Sibiu. Cuplul pe care cei doi îl formează pe ring e unul „aranjat".

Întotdeauna¨, antrenorii sunt cei care aleg cine cu cine dansează şi aşa a ajuns şi Adrian să danseze cu Teodora. Dacă toate criteriile care fac perechea să meargă mână-n mână sunt îndeplinite, până în cele mai mici amănunte, dansatorii îşi vor rămâne fideli „pe viaţă".

Deocamdată, Adrian şi Teodora se înţeleg foarte bine. „Când dansez cu partenera mea, nu trebuie să ne certăm, ci să ne ajutăm unul pe altul în caz că greşim, ca să fie armonie."

Adrian a participat la mai multe competiţii naţionale, cu rezultate din ce în ce mai bune, însă cel mai important a fost „Cupa Mediaşului", unde a câştigat locul I. Dansul lui preferat e cha-cha-cha.

"Prin dans pot să‑mi exprim bucuria interioară şi să mă dezvolt."
Adrian Iridon
dansator

image

Adrian şi Teodora au câştigat locul I la „Cupa Mediaşului“

image
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite